Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7.com Yazarı Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. Yerel seçimler yaklaşırken yapılan hizmetler ve yeni projeler programda gündem maddesi oldu.
Fatma Şahin'in açıklamalarından satır başları:
DEPREM SONRASI YARALAR SARILIYOR
Çok ağır sınavdan geçtik. Bu milletin büyüklüğünü gördük. İyileşme dönemindeyiz. Cuma günü Sanayi bakanımız geldi 260 dükkanın açılışını yaptı. Bu bir mucize, bunu Japonlar söylüyor. Bu kadar hızlı toparlanma mucize. Bizim bu kadar hızlı yapmamızın nedeni Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde. Bu bir takım işi. Deprem öncesinde de planlarımız hazırdı.
ÜÇ HEDEF
Bizim hedeflerimiz var. Birincisi Yeşil şehir ikincisi ise akıllı şehir üçüncüsü ise zihinsel dönüşüm. Bu üçünü gerçekleştirdiğimiz zaman şehir sağlıklı büyüyor. Hızlanmamız lazım. Hızlanıp şehrin ekonomisini daha da büyütmemiz lazım.
Mazeret üretmek çok kolay. Neden yapamadığını anlatabilirsin ancak bu bize yakışmaz. Yerel kalkınma uygulama demek. Çıkan yasayı uyguladığın zaman vatandaş bunu görüyor.
SU SORUNU VAR MI?
Şu anda şehre 135 kilometreden su aktı. İçerisinden araçların bile geçebileceği çelik bloklarla suyu taşıdık. Bunlar kolay işler değil. Depremden 48 saat sonra şehre su vermeye başladık.
Ben geldiğimde Türkiye'nin en pahalı üçüncü suyunu içiyorduk. Şimdi 20'lere kadar geriledi.
Dirençli şehir ve yeni yapılanma için ODTÜ, İTÜ ve Japonlarla birlikte çalıştık.
SOSYAL PROJELER
Sosyal adalet ve sosyal barış şehrin huzuru için çok önemli. Bebeklere süt veriyoruz. Bebekler biraz büyüyor kreş lazım. Kreş çok pahalı. Şimdi organizede mavi ve beyaz yakalı kadın çalışanlarımız arttı. Yeni kreşler açıyoruz. Bebek kütüphaneleri açıyoruz.
Türkiye'nin en güzel bilim merkezini yaptık. TÜBİTAK'la birlikte çalıştık. Gaziantep ayrıca spor şehri. Yetenek taramaları yapıyoruz. Kümeleştiriyoruz ve uzmanlaştırıyoruz. 427 madalya geldi. Eğitim, Kültür, Spor, Kültür ve Sanat.
Artık deprem bölgesi demeyelim dedik. Çünkü böyle deyince insanlar gelmiyor. Bunun için dirençli şehir dedik. Koronadan önce yabancı turistler daha çok geliyordu. Koronadan sonra içimize kapandık.
22 tane arkeoloji müzesi kurduk. 450 bilim adamıyla bir çalışma yapıldı. Kültürel miras, kültür turizmi. Dünya barışı için de önemli. Birlikte şehir ekonomisini güçlendirmeyi sağlıyor.
HİDROJENLİ OTOBÜS PROJESİ
Karsan'la bunu konuştuk. Bunu denememiz lazım dediler. Bir sene içerisinde Karsan hidrojenli otobüsünü yaptı. Bunu ilk kez Gaziantep'te denedik. İlk olarak 20 tane alacağız. Akaryakıt istasyonlarımızı da ona göre kuracağız ve hidrojeni stoklayacağız.
YEREL SEÇİM HEDEFİ
Bu seçimde de iddialıyız. Hepimiz kardeşiz. 1 Nisan'dan sonra hepimiz yüz yüze bakacağız. Sen, ben yok biz diyeceğiz. Hedefimiz ortalamanın 10 puan üzerinde oy almak.