Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün ABB Konferans Salonu'nda düzenlenen LGS ve YKS'ye girecek TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı'na katıldı.
Yavaş, "Ankara'da 2 bin 500 kadar diyabetli öğrencimiz var. İnşallah onları da sınavlara girdikleri zaman diğer yaşıtları gibi eşit bir şekilde, sağlıklı bir şekilde sınava girmelerini sağlayacak sensörleri dağıtmış oluyoruz" diye konuştu.
SMA TESTİ YAPMAYANLARA NİKAH KIYMIYORUZ
İsteyene herekese ücretsiz SMA aşısı yaptırıyoruz diyen Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha sonra Sağlık Bakanı da bunu gündemine aldı. Ancak görüyorum ki hala her gittiğimiz mitingde SMA'lı hastaların aileleri bizden destek istiyor. Dolayısıyla en azından kendi yetkimizi kullanarak belediyemizden nikah talebinde bulunan belediyemizle başvurup evlenmek isteyen herkesi zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı aldık. SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Belediyeciliğin sadece asfalt çalışmalarından ibaret olmadığını dile getiren Mansur Yavaş: "Kanunda şöyle tarif ediliyor; doğumundan ölümüne kadar kentte yaşayan insanların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Bu ihtiyaç sağlık olur bu ihtiyaç sosyal destek olur.
"Evlilik öncesi isteyen herkese ücretsiz olarak SMA aşısı yaptırıyoruz" diyen Yavaş: "Dolayısıyla en azından kendi yetkimizi kullanarak belediyemizden nikah talebinde bulunan belediyemizle başvurup evlenmek isteyen herkesi zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı aldık. SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz. Böyle bir zorunluluk yapalım. Çünkü Sağlık Bakanlığı yapmasına rağmen maalesef aileler bu konuda biraz ihmalkar davranıyor. Ve sonuçta aile bir yaşam boyunca çile çekiyor." ifadelerini kullandı.
"ANKARA'DA 2 BİN 500 KADAR DİYABETLİ ÖĞRENCİ VAR"
Resmi kayıtlara göre Ankara'da 2 bin 500 kadar diyabetli öğrenci olduğunu dile getiren Yavaş, "İnşallah onları da sınavlara girdikleri zaman diğer yaşıtları gibi eşit bir şekilde, sağlıklı bir şekilde sınava girmelerini sağlayacak sensörleri dağıtmış oluyoruz. Uygulama Türkiye'de bir örnek olur ve Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler ve sağlık kuruluşları, valilikler, kaymakamlar bu konuya el atar"
Kaynak: Medyatava Haber Merkezi Etiketler mansur yavaş ankara diyabet hastalığı SMA 1 sma nikah abb