Haber7
Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine gidiyor. Sandık için yalnızca 7 gün kalmışken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mal beyanı haricinde 3 adet daha villasının olduğu iddia edildi. Toplamda 1.5 milyar TL (50 milyon dolar) değerindeki 3 adet villayı mal beyanında göstermeyen İmamoğlu’nun bu mülkleri, İmamoğlu İnşaat’ın sahibi olduğu paravan şirket Güllüce Tarımcılık Sanayi Tic. A.Ş adına alındığı iddia edildi.
YİNE AYNI İSİM
Ekrem İmamoğlu’nun "her şeyim şeffaf" diyerek açıkladığı mal bildirim beyanında yer almayan villaların, kamuoyundan gizlenmesi için izlenen yol ise villaları tüzel kişilik üzerine göstermek oldu. Faaliyet alanı gıda ve tarım olan Güllüce Tarımcılık A.Ş paravan olarak kullanıldı, villalar şirket üzerine alındı.
Güllüce Tarımcılık şirketinin tek yetkili ismi ise İmamoğlu İnşaat’ta da yetkili olan Tuncay Yılmaz’ın olduğu öğrenildi.
BİR HAFTADA 3 VİLLA
Güllüce Tarımcılık A.Ş, 2021 yılında, kamuoyunda İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen Akvaryum AVM’nin sahibi Ali Nuhoğlu tarafından kuruldu. Şirket kurulduktan 1 hafta sonra ise villaları satın aldı. Ali Nuhoğlu, 2024 yerel seçimlerine 23 gün kala Ekrem İmamoğlu'nun medyaya servis edilen mal beyanını açıkladığı 7 Mart 2024 tarihinde şirketi üzerindeki taşınmazlar ve villalarla birlikte tamamen İmamoğlu İnşaat’a devretti. Böylece villaların mal beyanına girmesinin de önüne geçildi.
Devrin ardından şirkette tek yetkili kayıt dışı para soruşturmasında sorgulanan isim olan İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz oldu. Yılmaz, aynı zamanda Ekrem İmamoğlu’nun teyzesinin oğlu.
50 MİLYON DOLAR GİZLENMİŞ OLDU
Üzerinde milyarlık villaların bulunduğu şirketin İmamoğlu İnşaat’a devri için Ali Nuhoğlu’na ne kadar ödeme yapıldığı da bilinmiyor. 2019 yılında açıkladığı mal beyanında şirketlerine yer veren Ekrem İmamoğlu, 2024 yılında açıkladığı mal beyanında ise halen sahibi olduğu şirketlere ve üzerinde milyarlarca liralık villaların olduğu Güllüce Tarım A.Ş’ye yer vermedi.
Villalar kamuoyundan gizlendi. 2024 yılındaki mal beyanında hem ana şirket, hem ana şirketin altında kurulan paravan şirket ve içinde yer alan milyarlarca TL’lik varlıklar yer almadı. İzlenen yöntemle yaklaşık 1,5 milyar TL değerinde olan 3 villa, tüzel kişilik olan şirketler üzerine kaydettirilerek kamuoyundan gizlenmiş oldu.