Yurt genelinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu renkli görüntülere sahne oldu

Gündem - 1 yıl önce

Yurt genelinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu renkli görüntülere sahne oldu

(SİNOP) - Sinop’ta 30 Ağustos coşkusu

SİNOP (İHA) - Sinop’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü, İskele Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Sinop’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü kutlama etkinlikleri, ilk olarak Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından valilik makamında tebrikat töreni gerçekleşti.

Tebrikat sonrası kutlamalar İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde devam etti. Program açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Tören devamında Vali Mustafa Özarslan ve Belediye Başkanı Barış Ayhan halkın ve tören birliğinin bayramını kutladı.

Törende halk oyunları gösterisinin ardından Sinop İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı’nca hazırlanan silahlı gösteri izleyenlerin takdirini topladı.

Kutlamalar tören geçişi ile son buldu.

(IĞDIR) - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı Iğdır’da Coşkuyla Kutlandı

IĞDIR (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Iğdır’da da protokol üyelerin ve vatandaşların katılımı ile büyük bir coşkuyla kutlandı.

Iğdır’da düzenlenen törenlerle 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Zübeyde Hanım bulvarında bulunan Belediye önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Çelenk sunulması sonrası Vali/Belediye Başkan V. Ercan Turan ve Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Cavit Tütüncü, Valilik binasında protokolün tebriklerini kabul etti. Tebrik sonrası belediye meydanında düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı da okundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri folklor gösterisi ve tören geçişi ile son buldu.

(MUĞLA) Marmaris’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

MUĞLA (İHA) - Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Marmaris’te de coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma, kaymakamlık binasında tebrikat kabulü sonrası tören geçişi, şiir okuma ve folklör gösterileri düzenlendi. Sabah saat 09.30’da Atatürk Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Büstü’ne Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski ve Belediye Başkanı Mehmet Oktay birer çelenk sundu. Töreninin ardından Kaymakamlık binasında tebrikat törenine geçildi. Kutlamalar saat 10.30’da Atatürk Meydanı’nda kutlama programı devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra, öğrenciler şiirler okudu, folklör ekibi zeybek oynadı, Aksaz Askeri Bandosu ise kısa bir konser verdi. Askerlerin tören geçidinin ardından kutlama programı sona erdi.

Askeri gemi vatandaşların ziyaretine açıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri dahilinde Sahil Güvenlik komutanlığına bağlı TCSG- 310 askeri gemi akşam saat 18.00’e kadar yat limanına demir atarak vatandaşların ziyaretine açıldı. Öte yandan askeri gemi TCG Giresun Marmaris Körfezi’ne demirleyerek belediyenin tekneleri ile giden vatandaşları saat 18.00’e kadar ağırlayacağı belirtildi.

Zafer Bayramı’nın 101.yıl kutlamaları bu akşam saat 21.00 de Ketenci kavşağından başlayacak Fener alayının ardından Atatürk Meydanı’nda pop şarkıcısı Tuğba Yurt konseri ile son bulacak.

(ORDU) - Zaferin 101’inci yılı Ünye’de coşkuyla kutlandı

ORDU (İHA) - Ordu’nun Ünye ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ünye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Kaymakam Ayhan Işık’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından ilçe protokolünün katılımıyla, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması sonrası saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. İlçe Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı törene katılanların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Ünye Askerlik Şubesi Başkanı Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 101. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bu kutsal tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu önder Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaymakam ve minik kız horon tepti

Program Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi, Ünye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunlarının gösterileri ile Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirlerle devam etti. Programda ayrıca ilginç anlarda yaşandı. Yapılan halk oyunları gösterileri sırasında alanda bulunan küçük bir kız çocuğunun çalan horon havalarıyla birlikte oynamak istemesi üzerine, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık’ta minik kız çocuğunu elleriyle oynattı. Yaşanan o anlar ise ilçe protokolünün ve vatandaşların gülümsemesine neden oldu.

Program yapılan çeşitli gösterilerin ardında sona erdi.

(ARDAHAN) - Ardahan’da 30 Ağustos Coşkusu

ARDAHAN (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü, ülke genelinde olduğu gibi Ardahan’da da törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Ardahan Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener ile kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Vali Hayrettin Çiçek, Tugay Komutanı Mehmet Cihanoğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ve Belediye Başkanı Faruk Demir tarafından Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesinin ardından halkın ve askerlerin bayramı kutlandı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapmasının ardından tören, halk oyunları gösterisi askerlerin ve atlı birliklerin geçidi ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

İş makinesine sıkışan işçi feci şekilde hayatını kaybetti

2023-08-30 15:51 - Gündem

Gaziantep'te Korkunç Cinayet Sokak Ortasında Kurşunlandı

2023-08-30 12:33 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA GAZİANTEP MOZAİK YARIŞMASI!

2023-08-30 10:21 - Yaşam

Gönüllü muhabir ol! Çek, WhatsApp ihbar hattımıza gönder, yayınlayalım!

2023-08-30 09:47 - Gündem

Aksa Tur Bursa Hac, Umre, Kudüs ve Kültür tur organizasyonu ile gönülleri fethediyor

2023-08-30 09:44 - Yaşam

İl olma potansiyeli yüksek 67 ilçe belirlendi

2023-08-30 00:18 - Gündem

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde

2023-08-30 00:14 - Spor

Valilik duyurdu: O yol trafiğe kapatılıyor

2023-08-30 00:09 - Gündem

GAMA Tekstil işçileri iş bıraktı

2023-08-30 00:04 - Gündem

Çevreyi rahatsız eden 22 araca ceza

2023-08-30 00:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Dilan Polat ve Engin Polat nasıl geçiniyor? Avukatları Sevinç Horoz merak edilenleri yanıtladı

22:26 - Gündem

Bakan Şimşek: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek

22:24 - Gündem

Alışverişlerde fiş ve fatura ihmaline yüksek cezalar geliyor

22:22 - Gündem

Narin Güran cinayetinde yeni iddia! "Aile ısrarla Narin'in öldüğünü gizledi"

22:20 - Gündem

Orta Doğu'nun En Büyük Gıda Fuarı Gaziantep'te Düzenlenecek

22:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Dilan Polat ve Engin Polat nasıl geçiniyor? Avukatları Sevinç Horoz merak edilenleri yanıtladı

22:26 - Gündem

Bakan Şimşek: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek

22:24 - Gündem

Alışverişlerde fiş ve fatura ihmaline yüksek cezalar geliyor

22:22 - Gündem

Narin Güran cinayetinde yeni iddia! "Aile ısrarla Narin'in öldüğünü gizledi"

22:20 - Gündem

Orta Doğu'nun En Büyük Gıda Fuarı Gaziantep'te Düzenlenecek

22:14 - Gündem