USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

18 Mart'ta okullar tatil mi? Çanakkale Zaferi için yeni karar!

Çanakkale Zaferi'nin kutlandığı 18 Mart'ta okulların tatil edilip edilmeyeceği yönünde meraklar artı. Çanakkale'de alınan 18 Mart'ta tatil yapılmasına ilişkin kararın ardından gözler diğer illere çevrildi. İşte, konuyla ilgili diğer detaylar...

18 Mart'ta okullar tatil mi? Çanakkale Zaferi için yeni karar!
15-03-2024 19:02
Google News

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıllardan beri yurdun her bir köşesinde heyecan ve gururla kutlanmaktadır. Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı bugünün yıl dönümünde okulların tatil olacağına ilişkin iddialar ortaya atıldı.

18 Mart'a günler kala konuya ilişkin açıklama Çanakkale Valiliği'nden geldi. Valilik yaptığı şu açıklama ile o günde Çanakkale'deki okulları tatil etti:

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Çanakkale'yi kapsayan bu karar doğrultusundaki açıklamanın ardından gözler diğer şehirlere çevrildi. Peki 18 Mart'ta diğer şehirlerde de okullar tatil edilecek mi?

18 MART RESMİ TATİL Mİ?

18 Mart, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıl dönümüdür. Bugün Türkiye'nin dört bir köşesinde kutlanır ama resmi tatil listesinde yer almamaktadır. 

18 MART'TA OKULLAR TATİL Mİ?

18 Mart'ta Çanakkale dışındaki diğer şehirlerdeki okullarda tatil yoktur, eğitim hayatı devam etmektedir. 

BANKLAR VE DEVLET DAİRELERİ AÇIK OLACAK MI?

18 Mart resmi tatil olmadığı için tüm resmi kurumlar ve bankalar açık olacaktır. 


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü