USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Asker ailelerine devletten destek!

Toplumun belirli bir kesimine çeşitli faktörler çerçevesinde nakdi ve ayni yardımlar ulaştıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak asker ailelerine seslendi. Birçok kişi tarafından bilinmeyen asker aileleri yardımları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan bakanlık, destek modellerine ilişkin detayları paylaştı.

Asker ailelerine devletten destek!
12-02-2024 21:41
GAZİANTEP
Google News

Engelli, kronik hasta, yaşlı ve daha pek çok kategori altında sıralanan vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlarda bulunan kurumların başında gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Doğal gaz ve elektrik faturalarından barınma masraflarına, eğitim giderlerinden sağlık harcamalarına kadar pek çok alanda tüketicilere yardım elini uzatan bakanlık, son olarak asker ailelerini yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu.

Çeşitli kriterler bakımından değerlendirildiklerinde dezavantajlı gruplarda yer alan vatandaşlar için yardım modelleri düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda vatani görevlerini yerine getirmek üzere askerlik yapan kişilerin ihtiyaç sahibi ailelerini de yalnız bırakmayacağını bildirdi. Bu kapsamda askerlerin anne- baba, eş ve çocuklarına düzenli olarak finansman desteği sağlandığını belirten bakanlık, söz konusu yardım modellerine dair ayrıntıları paylaştı.

ASKER AİLELERİNE NAKİT YARDIM PROGRAMI ŞUBAT 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde paylaşılmış olduğu üzere vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilen ailelerine düzenli olarak nakit desteği sağlanmaktadır. Bu yardımdan asker evli ise eşi, bekar ise de anne veyahut da babası yararlanabilmektedir. Yardım modeli kapsamında ilgili hak sahibinin hesabına 2 ayda bir olacak şekilde bin 600 TL yatırılmaktadır.

ASKER ÇOCUKLARINA NAKİT YARDIM PROGRAMI ŞUBAT 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bir diğer açıklamada, vatani görevlerini yerine getirmekte olan askerlerin çocuklarına da düzenli olarak ödeme yapıldığı bilgisine yer verilmiştir. Bu kapsamda sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilen asker çocuklarına 2 ayda bir olacak şekilde 700 TL’lik ödeme yapılmaktadır.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü