USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DEVA Milletvekili Kaya: “Memleketi ambel beter ettiniz!”

DEVA Milletvekili Kaya: “Memleketi ambel beter ettiniz!”
09-08-2024 18:23
GAZİANTEP
Google News

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından seçim bölgesi Gaziantep’te saha çalışmalarını aralıksız sürdüren DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, esnaf ziyaretleri sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla esnaf ve sanayicilerin sorunlarını dile getirdi. Kaya, hükümetin yıl başından bu yana uygulamaya koyduğu “enflasyon muhasebesi” uygulamasının esnaf ve sanayicinin mallarına ortak olma anlamına geldiğini belirterek bu talihsiz uygulamanın derhal kaldırılmasını ve üreticilerin cebinden hükümetin elini çekmesini istedi.

MEMLEKETİ İSTİKRARSIZ BİR HALE GETİRDİNİZ”

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler tarafından da iş yükünü artırdığı ve sistemi daha da karmaşıklaştırdığı için protesto edilen enflasyon muhasebesi hakkında sosyal medya hesaplarına yüklediği videolar aracılığıyla bir açıklama yayınlayan DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, iktidara yüklendi. Kaya yaptığı açıklamada, “Aylardır tüm Türkiye’de Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler, iktidarın yeni uygulamaya koyduğu 3 ayda bir yapılması zorunlu tutulan enflasyon muhasebesi uygulamasına feryat figan ediyor. Fakat iktidar her zamanki gibi kulağının üstüne yatıp bunları duymamış gibi davranıyor. Memleketi enflasyonun her gün değiştiği istikrarsız hale getirdiniz. Memleketi ambel beter ettiniz.” dedi.

SİZE HAVA HOŞ, KEYFİNİZ YERİNDE”

Kaya yaptığı açıklamada iktidarın yaptığı yanlış uygulamalarla önce enflasyonu patlattığını anımsatarak “Şimdi de devletin zararı sanayicilerimizin esnaflarımızın sırtına yüklüyor. Bu iktidar sebep olduğu enflasyonun faturasını dönüp yine milletimize kesiyor. Sayenizde enflasyonun şampiyonlar liginde maalesef Arjantin ile şampiyonluk için yarışıyoruz.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin ekonomisini enflasyonda dünya şampiyonu olan Arjantin ile kıyaslayan Kaya, Arjantin’in aldığı tedbirlerle işleri yoluna koymaya başladığını belirterek, “Anlayacağınız yine şampiyonluk bize kalacak. Sayın Erdoğan, eserinizle gurur duyabilirsiniz. Size hava hoş, keyfiniz de yerinde. Ama yaptığınız bu uygulamayla esnafımızın sanayicimizin ensesinde boza pişiriyorsunuz. Gerçekten milletimize yazık ediyorsunuz.” dedi.

DERHAL BU AKILDIŞI UYGULAMALARA SON VERİN”

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, iktidara seslenerek “derhal bu akıldışı uygulamalara son verin” çağrısı yaptı. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı görüntümü açıklamada şunları söyledi: “Har vurup harman savurduğunuz paraların açığını önce ek vergilerle kapatmaya çalıştınız. Yetmedi şimdi enflasyon muhasebesiyle milletimizin yerinde duran varlıklarından vergi alarak milletimizin malına ortak olmaya çalışıyorsunuz. Mali Müşavir arkadaşlar sizin akıldışı işlerinizin ceremesini çekmek zorunda mı? Milletimizin yakasından düşün ve derhal bu akıldışı uygulamalara son verin.”


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü