USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2’nci toplantısı gerçekleştirildi

Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2’nci toplantısı gerçekleştirildi
10-10-2023 18:57
Google News

Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2’nci Toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.


Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2’nci Toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz başkanlığında, tüm bakanlıkların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruşlarının ve ilgili diğer kurum ve kuruluşların katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda gündem detaylarının görüşülmeye başlanmasından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Türkiye Yüzyılı perspektifi vurgulanarak dijitalin yüzyılının Türkiye Yüzyılı olması yolunda tüm kurumların yerli ve milli teknolojilere öncelik vermesi gerektiği ifade edildi. Bu minvalde, gelecekte veriden değer oluşturma konusunda yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik konularına daha fazla yatırım yapılması ve Siber Vatan hususunun tüm kurumların öncelikleri arasında yer alması gerektiğinin altı çizildi.


e-Devlet Kapısına ilişkin 2023 Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporu’nda Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, Norveç gibi ülkeleri geride bırakarak 35 ülke arasında 10’uncu sıraya yerleşen Türkiye’nin bu önemli başarısı tüm katılımcılarla paylaşıldı. Dijital Türkiye yolunda çevik veri yönetişimine sahip politika ve stratejileri hayata geçiren, yenilikçi teknolojilere hızla uyum sağlayan, elektronik hizmet sunumunda rekabet gücü yüksek, katılımcılığı ve insan odaklı yaklaşımı merkeze alan bir ülke olarak e-Devlet Kapısı’ndan yüzde 95 gibi yüksek orandaki vatandaş memnuniyetinin sürdürülmesinin önemi belirtildi.


Orta Vadeli Program’da geniş yer verilen dijital dönüşüm başlığı altında tüm kurumların yapacakları planlama ve faaliyetler hakkında çalışmalar yaparak sonucundan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’ne de bildirilmesi gerekliliği ifade edildi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından geliştirilen bütünleşik hizmetlere bir yenisinin daha eklendiği bilgisi verilerek varis hizmetlerine ilişkin geliştirilen hizmet, toplantı bitimine kadar e-Devlet Kapısı’nda devreye alındı.


Toplantının son bölümünde, Türkiye’de temel bilgi sistemlerinin gerekli altyapıyı sağlamada yeterli olduğu, bu aşamadan sonra, yerli ve milli yazılım ve dijital hizmetlerin ihraç kabiliyetlerinin de ortaya konmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı.



Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü