USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filistin uzmanı Amerikalı diplomat istifa etti

Biden yönetiminin İsrail'e arka çıkan politikalarına mesafeli bir yaklaşım içinde olan ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail-Filistin İşlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Miller, 'ailesine vakit ayıramadığını' gerekçe göstererek istifa etti.

Filistin uzmanı Amerikalı diplomat istifa etti
23-06-2024 11:48
Google News

Gazze'de 8 aydır süren savaşın her şeyin önüne geçmesi nedeniyle ailesini göremediğini belirten Andrew Miller, bu sorumluluklar olmasaydı işinde kalmayı ve yönetim politikasına katılmadığı alanlar da dahil olmak üzere inandığı şeyler için mücadele etmeyi tercih edeceğini belirtti.

FİLİSTİN DESTEKÇİSİYDİ

Miller'ı tanıyanlar onu, Filistin haklarının ve devletinin ilkeli bir destekçisi ve Orta doğu meseleleri hakkında detaylı düşünen biri olarak tanımlıyor.

Andrew Miller, daha önce ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi'nin kıdemli politika danışmanı ve Obama yönetimi sırasında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Mısır ve İsrail askeri meselelerinde sorumlu direktör olarak görev yaptı.

İstifası ABD Dışişleri için bir kayıp olarak nitelendirilirken, diplomatların bakanlığın Yakındoğu bölümünde yönlendirici etki göstermesinin giderek zorlaştığına işaret ediliyor.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!