USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Gazeteci Mahmut Özkılıç’a silahlı saldırı davasına devam edildi

Gazeteci Mahmut Özkılıç’a silahlı saldırı davasına devam edildi
13-07-2023 14:15
Google News

Gaziantep’te 4 yıl önce gazeteci Mahmut Özkılıç’a silahlı saldırı davasında 5 sanığa mahkumiyet kararının bozulması ile tutuklanan Gaziantep Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Ay ve diğer 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, tüm sanıkların tutukluluğunun devamına ve duruşmanın 29 Eylül’e ertelenmesine karar verildi.


Gaziantep’te 4 yıl önce gazeteci Mahmut Özkılıç’a silahlı saldırı davasında 5 sanığa mahkumiyet kararının bozulması ile tutuklanan Gaziantep Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Ay ve 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, İbrahim Ay ve 5 sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.


4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Sadık Onur Mert, Selçuk Yiğit, İrfan Güçyetmez, Yılmaz Duman, Mahmut Polat ile bu sanıkları azmettirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve tarafların avukatları katıldı. İlk olarak tanıkların dinlendiği duruşmada, taraf avukatları savunma yaptı. Sanık Selçuk Yiğit ilk ifadesinin geçerli olduğunu söylerken, talimatı kendisine Sadık Onur Mert’in verdiğini ifade etti. Gazeteci Mahmut Özkılıç ise tüm sanıklardan davacı olduğunu söyledi.



Tutuklu sanıklar tahliye talebinde bulundu


Sanık Sadık Onur Mert, hasta olduğunu ve kendisine yöneltilen suçlamaların düzmece olduğunu savunarak, beraatini talep etti. Sanık İbrahim Ay, gazeteci Mahmut Özkılıç’ın vurulmasıyla ilgili kendisinin bir alakası olmadığını ve sanıkların hiçbirini tanımadığını söyleyerek suçlamaları reddetti. Ay, tahliyesini talep etti.


Tüm sanıkların tutukluluğunun devamına ve duruşmanın 29 Eylül’e ertelenmesine karar verildi.


Avukatların savunmalarının ardından savcılık mütalaasında tüm sanıkların tutukluğunun devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti, diğer tanığın dinlenmesi için duruşmayı 29 Eylül’e erteleyerek tüm sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü