USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gazze açlık ve hastalıklarla boğuşuyor

İsrail’in 4 ayı aşkın süredir saldırılarına devam ettiği, Birleşmiş Milletler’in ise kıtlığın eşiğinde olduğunu duyurduğu Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Filistinli siviller açlıkla ve hastalıkla başa çıkmaya çalışıyor.

Gazze açlık ve hastalıklarla boğuşuyor
22-02-2024 22:47
Google News

Tam abluka altındaki bölgede yüz binlerce Filistinli aylardır insani yardıma muhtaç durumda hayatta kalmaya çalışırken İsrail, gıda tedarikini giderek kısıtlıyor. Son olarak Birleşmiş Milletler (BM), açlık sebebiyle yaşanan yağma olaylarının yüzünden yardımları askıya almak zorunda kaldı.

AÇLIK YÜZÜNDEN YAĞMA

BM Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze’de güvenli ortam sağlanana kadar bölgenin kuzeyine yönelik gıda yardım sevkiyatını askıya aldığını duyurdu. Karara BM yardım konvoyunun “açlık sorunu çeken kişilerce yağmalanması” gerekçe gösterildi.

Kurum, hafta başında kuzeye gıda taşıyan kamyonların “aç insan kalabalığı tarafından silahlı saldırıya uğradığını ve şoförlerin dövüldüğünü” belirtti. Bölgeden gelen görüntülerde onlarca kişinin un taşıyan kamyona tırmandığı, çocukların ise yere dökülen unları toplamaya çalıştığı görüldü.

Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda ise sokağa dökülen öfkeli kalabalık, “Yemek istiyoruz”, “Yaşamak istiyoruz” ve “Halk bir torba un istiyor” sloganları attı.