USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'İkinci Gabar'dan petrol müjdesi yolda!

Ekonomi - Yıllarca 'Kör Kandil' diyerek adlandırılan ve terörden temizlenen Şırnak, Hakkâri ve Van'ın kesiştiği noktada TPOA tarafından petrol arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yetkililer bölgeyi 'İkinci Gabar olarak adlandırıyor.

'İkinci Gabar'dan petrol müjdesi yolda!
03-06-2024 10:17
Google News

Irak-İran'a sınırı olan Şırnak, Hakkâri ve Van'ın kesiştiği stratejik bir noktada yer alan yer alan 'Kör Kandil' bölgesinin terörden temizlenmesinin ardından, TPAO tarafından petrol arama çalışmalarına start verildi.

Sondaj vurulmaya ve rezerv kuyular açılmaya başlanan bölgede yüksek miktarda petrol rezervinin olduğu belirtiliyor.

'Milli Enerji' hamlesinin ardından Gabar Dağı'ndaki açılan kuyulardan çıkan petrol ekonomiye kazandırılırken, bölgede farklı noktalarda TPAO'nun hedefine alındı.

Yıllarca terör nedeniyle gidilemeyen Kör Kandil Dağı bölgesi güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarla terörden temizlendi.

Yaklaşık 2 bin 600 metre rakımlı bölgede TPAO, petrol kuyusu açılmadan önce sismik araştırmalar gerçekleştirdi.

Yakın çevredeki kuyulardan alınan bilgiler doğrultusunda, hesaplar ve muhtemel rezerv rakamının ardından kuyu açma çalışmalarına başlandı.

İKİNCİ GABAR

TPAO mühendis ve elemanlarının yoğun olarak çalıştığı Şırnak, Hakkâri ve Van üçgeninde stratejik bir noktada yer alan Kör Kandil Dağı bölgesinde de Gabar'a benzer zengin petrol rezervlerinin olduğu belirtilirken, bölgeden müjdeler bekleniyor.

Kör Kandil bölgesi içerisinde yer alan Van'ın Çatak ilçesi kırsalında yeni rezervler de bulundu. TPAO tarafından bölgede sondaj çalışmaları başlatılırken, yeni keşif kuyuları da açılıyor.

TPAO SUR'DA PETROL ARAYACAK

Bu arada, Türkiye Petrolleri A.Ş. (TPAO), Diyarbakır'ın Sur ilçesi sınırları içinde petrol arayacak.

Türkiye Petrolleri A.Ş. (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'ın Sur İlçesi Alçık Mahallesi sınırları içerisindeki 50 bin metrekarelik alanda tespit kuyusu açılacak.

Sarıca-1 tespit kuyusunun Döner (Rotary) Sondaj Tekniği ile açılacağı belirtilirken, kuyunun sismik çalışmalar sonucunda açılacağı ve bu alandaki petrol varlığının belirleneceği bildirildi.

Yetkililer, 9 milyon lira bedelli proje kapsamında sadece ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesinin amaçlandığını söyledi.

TPAO, IRAK SINIRINDA DA PETROL ARAYACAK

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Hakkari'nin Irak sınırında bulunan ilçesi Derecik'te 2 sahada petrol arayacak.

Kent merkezine 200 kilometre uzaklıkta, Irak sınırına 13 kilometre mesafede bulunan ve adı yıllarca terörle anılan Derecik ilçesinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 'Derecik-1' ve 'Anadağ-1' adında 2 petrol arama sahası kuruldu.

 Altyapı çalışmalarının 3 ay önce başladığı 2 sahada, iş makineleri ile hummalı bir faaliyet sürüyor. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 'Derecik-1' petrol sahası ile Anadağ köyü sınıra 1,5 kilometre uzaklıktaki Yeşilova mezrasında bulunan 'Anadağ-1' petrol sahasında, yakın zamanda sondaj çalışmaları da başlayacak.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü