USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İktidar Sahada Muhalefet Kayıp

31 Mart tarihinde yapılacak Yerel Seçimlere 52 gün kaldı. Gaziantep’te Cumhur İttifakı, seçim öncesi adaylarını belirleyerek sahaya inerken, muhalefette ise rehavet hakim. CHP’de Büyükşehir ve merkez ilçe adayları geçtiğimiz hafta belli olurken, İYİ Parti’de aday arayışı sürüyor. Seçimlere 2 aydan az bir süre kala kentte ortaya çıkan manzara, ‘’Muhalefet, 1-0 yenik başladı’’ yorumlarına neden oldu.

İktidar Sahada Muhalefet Kayıp
08-02-2024 09:36
GAZİANTEP
Google News

Yerel Seçimlere 2 aydan az bir süre kala Gaziantep’te siyasi hareketlilik devam ediyor. AK Parti ve MHP, Ocak ayı sonu itibariyle adaylarını tanıtarak saha çalışmalarına hız verirken, muhalefette ise aday belirsizliği ve saha çalışmalarında eksiklik hakim. Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Belediye Başkan Adaylarını geçen hafta belirleyen CHP’nin seçim startı vermesi beklenirken, İYİ Parti’de ise aday arayışları sürüyor. Gelecek, Saadet ve Yeniden Refah Partilerinin adayları henüz netleşmezken, adaylarını en hızlı açıklayan parti ise DEVA Partisi oldu.

İKİ İLÇEDE DEĞİŞİM

 İlk durağımız AK Parti oluyor. Ocak ayı sonu itibariyle adaylarını belirleyen AK Parti’de değişim sınırlı kaldı. 14 Mayıs Seçimlerinde uygulanan 3.dönem kurallının işletilmemesi sonrası Gaziantep’te Nizip ve Nurdağı dışında kalan isimlerde değişim olmadı. Büyükşehir’de Fatma Şahin, Şahinbey’de Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil’de ise Rıdvan Fadıloğlu ile yola devam kararı alındı. İslahiye ve Yavuzeli’nde de değişime gitmeyen AK Parti, Nurdağı’nda Belediye eski Başkanı Mehmet Yıldırır ve Nizip’te de Belediye eski Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ı aday gösterdi. Araban, Karkamış ve Oğuzeli ise MHP’ye bırakıldı.

AK PARTİ ÖNDE BAŞLADI

Mevcut isimlerin aday gösterilmesi ile AK Parti, Gaziantep’te hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. toplumun tanıdığı ve yıllardır Belediye Başkanlığı yapan isimlerin tercih edilmesi, AK Parti’nin Gaziantep’te seçimlere 1-0 önde başlamasını sağladı.

 CUMHUR’DA KRİZ AŞILDI

 Cumhur İttifakı Ortağı MHP’de, aday belirleme konusunda sorun yaşamayan parti oldu. Oğuzeli’nde mevcut Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’ın aday gösterilmesi ile eli güçlenen MHP, Karkamış’ta Bülent Tiryaki, Araban’da ise Belediye eski Başkanı Mehmet Özdemir’i aday gösterdi. Araban’da yaşanan kriz ise AK Partili İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney’in istifası ile tatlıya bağlandı.

CHP’DE SÜREÇ SANCILI

 Ana MuhalefetPartisi CHP’de aday belirleme sürecinde geç kalındı. Uzun bir süre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı arayan CHP’de en sonunda ibre Uzm. Dr. Muzaffer Ertürk’e döndü. Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerde adaylığa ikna edilen Ertürk, Parti Meclisinde CHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak duyuruldu. Ertürk, çevresi tarafından dürüst ve donanımlı bir isim olarak biliniyor. Ertürk’ün yanı sıra Şahinbey Belediye Başkan adayı Arkın Bereketoğlu, Şehitkamil Belediye Başkan adayı ise Umut Yılmaz oldu. Oğuzeli’nde ise aday olarak Ahmet Bozgeyik gösterildi. Bozgeyik’in adaylığının duyurulmasının ardından Oğuzeli İlçe Örgütü istifa etti.

DEM PARTİ DE ADAYSİZ

2019 yerel seçimlerinde Gaziantep'te aday çıkarmayarak Celal Doğan'ı destekleme kararı alan DEM Parti'nin, 2024 seçimleri için aldığı karar özelikle CHP'yi yakından ilgilendiriyor.

Gaziantep'te yüzde 9-10 oy potansiyeline sahip olan DEM'in aday çıkarma kararı, CHP örgütünde olumsuz karşılandı.

Dem Parti adayını 9 Şubat'ta açıklayacak.

İYİ PARTİ’DE ADAY ARANIYOR

 Gaziantep’te sık sık krizlerle anılan İYİ Parti’de de durum iç açıcı değil. Gaziantep’te bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan İYİ Parti, aday belirleme sürecinde yaşanan görevden alma ve istifalar nedeniyle sürece geriden başladı. İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını belirlemek büyük gayret gösteren İl Başkanı Şerif Başkülekçi’nin çalışmaları parti içinde takdir topluyor. Şehitkâmil Belediye Başkan adaylığı için bir iş adamı ile görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili ise İl Başkanı Şerif Başkülekçi ve Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban’ın ismi de masada.

DEVA ADAYINI BELİRLEDİ, GELECEK VE SAADET SESSİZ

 Muhalefet Partilerinden olan Gelecek ve Saadet Partilerinde sessizlik hakim. İttifak yapma kararı alan iki partinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı merak konusu oldu. DEVA Partisi ise adaylarının ilk açıklayan parti oldu. Ekrem Kurt’u GBB Adayı olarak gösteren DEVA, Yavuzeli dışında kalan ilçelerde de adaylarını belirledi, saha çalışmalarına başladı.

YENİDEN REFAH’IN ADAYLARI MERAK EDİLİYOR

 Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi, seçimlere kendi adayları ile girme kararı aldı. Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi Nizip’te Mustafa Doktoroğlu, Araban’da Hasan Doğru, Oğuzeli’nde ise Bekir Öztekin’i belediye başkan adayı olarak belirledi. Yeniden Refah Partisi’nin Şahinbey, Şehitkamil ve Büyükşehir Belediye Başkan adayları merak edilirken, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmesi beklenen Selami Demirkol, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Demirkol’un, ‘’hakkımı helal etmiyorum’’ sözleri gündem oldu.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü