USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İlk oylamadan geçti: Knesset, UNRWA'yı terör örgütü ilan edecek

Knesset, UNRWA'yı terör örgütü olarak tanımlayacak yasa tasarısını 42'ye 6 çoğunlukla ilk oylamadan geçirdi. Aynı tasarı, UNRWA çalışanlarının dokunulmazlık ve ayrıcalıklarını da ortadan kaldıracak. Tasarı, 3 oylamadan daha geçmek zorunda.

İlk oylamadan geçti: Knesset, UNRWA'yı terör örgütü ilan edecek
30-05-2024 15:57
Google News

İsrail Beytenu Milletvekili Yulia Malinovsky, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) terör örgütü ilan edecek, UNRWA çalışanlarının dokunulmazlık ve ayrıcalıklarını da ortadan kaldıracak yasa tasarısını İsrail Meclisi'ne ( Knesset) sundu.

Yasa tasarısı, Knesset'teki oturumda 42'ye 6 çoğunlukla ilk oylamadan geçti. Yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için, İsrail Meclisi'nin 3 farklı oturumunda daha onaylanması gerekiyor.

İsrail Meclisi onayladı! Skandal BM kararı! Resmen iptal edildiİsrail Meclisi onayladı! Skandal BM kararı! Resmen iptal edildi

İsrail, UNRWA’dan Doğu Kudüs’teki ofislerini boşaltmasını istediİsrail, UNRWA’dan Doğu Kudüs’teki ofislerini boşaltmasını istedi

İSRAİL, UNRWA ÇALIŞANLARINI HAMAS'LA İŞBİRLİĞİ YAPMAKLA SUÇLUYOR

İsrail yönetimi, 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasıyla eş zamanlı şekilde UNRWA'ya karşı karalama kampanyasına başlamış sadece Gazze'de 12 bin çalışanı bulunan UNRWA'nın 14 çalışanının "7 Ekim saldırılarına katıldığı" iddiasıyla Ajansın kapatılması gerektiğini savunmuştu.

Tel Aviv yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs'ün yanı sıra Lübnan ve Ürdün'de Filistinli mültecilere destek olan ve sağlık, eğitim, sosyal hizmetler alanlarında çoğu Filistinli 30 bin çalışanı bulunan Ajansın kapatılması için kampanya yürütmüştü.

Aralarında ABD'nin de yer aldığı 10 kadar ülke ve kurum UNRWA'ya bağışlarını dondurduğunu açıklamıştı.

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarını kanıtlayamaması üzerine Avustralya, Kanada, İsveç ve Avrupa Birliği (AB) kararlarından dönerek Ajans'ı finanse etmeyi sürdüreceklerini duyurmuştu.

İsrail'e yeni askeri yardımları onaylayan ve Gazze'ye insani yardımda öncü UNRWA'nın fonunu Mart 2025'e kadar durduran geçici bütçe tasarısı ABD Kongresi'nden geçmişti.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü