USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor

İran'la İsrail arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. Tel Aviv, bu sabah İran'ın İshafan kentini hedef aldı. Saldırıda bir hasar oluşmazken, konuyla alakalı hem İran hem İsrail hem de uluslararası mecralardan açıklamalar geldi.

İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
19-04-2024 11:02
Google News

1 Nisan'da İsrail'in İran'ın Şam Konsolosluğu'na saldırması ve 7 komutanın öldürülmesinin ardından gerginleşen İsrail-İran ilişkileri, 13 Nisan'da İran'ın İsrail'e drone ve füze saldırısıyla iki tarafın birbirini doğrudan hedef aldığı bir sürece evrildi. 13 Nisan'ın ardından dünya kamuoyu İsrail'in ne zaman ve nasıl İran'a yanıt vereceğini tartışırken, cevap bugün İran'ın nükleer kapasitesinin yoğun olduğu İsfahan kentine saldırıyla geldi.

UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

İsrail, sabaha karşı İran’a füze saldırısı gerçekleşti. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre İran’ın İsfahan kentindeki havalimanı ve çevresinde patlama sesleri duyuldu. Bu gelişmelerin ardından ülke genelinde tüm uçuşların askıya alındığı duyuruldu. İran devlet haber ajansı IRNA, uçuşların yeniden başladığını bildirdi. İsfahan eyaletinde meydana gelen patlamalar nedeniyle daha önce İran'ın büyük bölümünde uçuşlar askıya alınmıştı.