USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Küçükçekmece'de çöken bina sahibinin ifadesi ortaya çıktı

Küçükçekmece'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı 3 katlı yapının çöktüğüne ilişkin tutuklanan bina sahibinin ifadesi ortaya çıktı.

Küçükçekmece'de çöken bina sahibinin ifadesi ortaya çıktı
04-06-2024 10:17
Google News

Naci Görür'den İstanbul depremi için dikkat çeken sözler!

GALERİNİN DEVAMI <p>Küçükçekmece'de sabah saatlerinde  <a href=çöken 3 katlı bina 1 kişiye mezar olurken 8 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

"><p>Yaşanan bu facia sonrası gözler olası büyük İstanbul depreminin sonuçlarına odaklanmış durumda.</p><p>Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Küçükçekmece'deki facia sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada büyük İstanbul depreminden en fazla etkilenecek bölgeyi açıkladı.</p><p>Görür, "><p>Deprem sırasında deprem dalgaları ile zemin etkileşecek ve üzerindeki tüm yapılar sınanacaktır.</p><p>Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarin depremde ne olur onu düşünemiyorum bile. Beni asıl ürküten şey, sayın büyükşehir belediye başkanımızın söyledikleri.</p><p>Kendisi İstanbul’da hükümet organlarıyla iş birliği halinde İstanbul’u depreme hazırlamaya hazır olduğunu söylemiş olmasına rağmen henüz daha bir anlaşmanın olmamış olması ve ciddi, planlı ve sürekli bir çalışmanın başlamamış olması işin düşündürücü yanıdır.</p><p>İstanbul halkı bunu not etmeli ve can güvenliklerinin gereği gözetim, denetim ve talep etme haklarını kullanmalıdırlar, sevgiyle</p><p><strong>KAÇAK KATLAR MEVCUT</strong></p><p> </p><p>Küçükçekmece'deki faciada kaçak kat tespiti yapıldı. </p><p> </p><p>Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Küçükçekmece'de çöken 36 yıllık binaya 1,5 katın kaçak olarak eklendiğinin, ayrıca mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiğinin belirlendiğini bildirdi.</p><p>Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kartaltepe Mahallesi'nde çöken binada hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi ve şu bilgileri paylaştı:</p><p>"><p>Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır."><p>Bakan Özhaseki, ekiplerin sahada incelemelerine sürdürdüğünü, gelişmeleri anbean takip ettiklerini kaydetti.</p>

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında toplanan 4 şüpheliden biri olan HMG ifadesinde, binanın babasından miras olarak saklandığı, kardeşinin binada bulunan haklarının 2022 yılında satın alınabileceği söylendi.

Binada herhangi bir çatlak veya sıkıntı olmadığı iddiası olan HMG'nin ürettiği büyük inşaatlar için, yanında bulunan kaldırımlardan çok fazla hafriyat kamyonu geçiş yaptı.

Şüpheli, binada yaşayan kişiden şikayetçi olup olmadığını savunarak, "Ben geçen sene meydana gelen depremden sonra rapor 'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurdum. Ancak binanın sağlamlığıyla ilgili rapor alamadım. Kiracılara da kendilerini yer bulmalarını söyledi. Müteahhit bulacağım zaman da bu olay meydana geldi." dedi.

Şüpheli HMG, binanın elemanlarının olduğu gibi bağlandığını, eklemediğini öne sürerek, yaşanan olayda bir kusur olmadığını ve üreticilerin daha yaptıklarından önce hala ayakta kaldığını iddia etti.

NE OLMUŞTU?

Kartaltepe Mahallesi'ndeki apartmanın çökmesinin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma kapsamında toplanan zanlılar, emniyet müdürlüğündeki operasyonların ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne götürülmüştü.

Şüphelilerden döner dükkanının sahibi Ö.AD ve eşi İ.D, Cumhuriyet Savcılığı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Savcı, bina sahibi HMG'yi tutuklanması, döner mağazasının sahibi eski Ö.K'yi adli kontrol tedbiri ile ilgili talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği nedeniyle bina sahibi HMG'nin tutuklanmasına, Ö.K'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Küçükçekmece'de çöken binanın sahibi tutuklandıKüçükçekmece'de çöken binanın sahibi tutuklandı

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili gözaltı sayısı arttıKüçükçekmece'de çöken binayla ilgili gözaltı sayısı arttı

Naci Görür'den İstanbul depremi için dikkat çeken sözlerNaci Görür'den İstanbul depremi için dikkat çeken sözler

Yerlikaya çöken binanın yanında İstanbullulara seslendi: Lütfen durmayınYerlikaya çöken binanın yanında İstanbullulara seslendi: Lütfen durmayın


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!