USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meriç’ten GSS borcu eleştirisi: Sağlık, lütuf değil haktır!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 9 milyon Türk vatandaşının Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu nedeniyle 1 Ocak 2025 itibarıyla sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılmasını sert bir dille eleştirdi. Meriç, “Sağlık, bir lütuf değil, temel bir insan hakkıdır. Kimse borç bahanesiyle bu haktan yoksun bırakılmamalıdır. Peki, bu nasıl bir adalet anlayışıdır?” dedi.

Meriç’ten GSS borcu eleştirisi: Sağlık, lütuf değil haktır!
18-10-2024 23:08
GAZİANTEP
Google News

9 milyon Türk vatandaşının Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu nedeniyle 1 Ocak 2025 itibarıyla sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılması sert bir dille eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, bunun bir skandal olduğunu söyledi. Meriç, “Sağlık, bir lütuf değil, temel bir insan hakkıdır. Kimse borç bahanesiyle bu haktan yoksun bırakılmamalıdır. Peki, bu nasıl bir adalet anlayışıdır?” dedi.

Bu Çelişki Kabul Edilemez

Devletin temel sorumluluğunun halkın korunması ve refahının sağlanması olduğunu belirten Meriç, “Ancak, AKP hükümetinin uygulamaları bu sorumluluğu açıkça ihlal etmektedir. Tam bir skandaldır. Öte yandan, Suriyelilere bedava sunulan sağlık hizmetlerinin Türk vatandaşlarından ücret talep edilmesi, hükümetin halkını nasıl ikinci plana attığının en açık göstergesidir. Kendi vatandaşını mağdur eden bir hükümetin sosyal devletten bahsetmesi, sadece bir kandırmacadır. Bu çelişki kabul edilemez! AKP, yıllardır yürüttüğü yanlış politikalarla halkımızı köşeye sıkıştırmış, sağlık hizmetini adeta bir lüks haline getirmiştir.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar Sağlıktan Mahrum Bırakılmamalı

Meriç, “İktidar bu borçları derhal affetmeli ve herkese eşit, adil sağlık hizmeti sağlamalıdır. Halkımız zaten dijital kuyruğa mahkum edilmişken, sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılması onların yaşamlarını tehlikeye atmak demektir. AKP, halkı tehdit etmekten vazgeçmeli, görevini yerine getirerek halkına güvence sunmalıdır. Halkımızın hak ettiği sağlık hizmetine ulaşmasını engelleyen bu adaletsizliği asla kabul etmiyoruz!” dedi.   


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü