USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Özgür Özel 'İstifa ederim' dedi! Akıllara Kılıçdaroğlu geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı TV programında ilk genel seçimlerde partisini iktidar yapamaması halinde 'siyaseti bırakacağını' duyurdu. Özel'in sözleri Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi.

Özgür Özel 'İstifa ederim' dedi! Akıllara Kılıçdaroğlu geldi
01-06-2024 19:38
Google News

  HABER7

28 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' rüzgarıyla genel başkan seçilen Özgür Özel'in dün katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi.

"CHP'Yİ İKTİDAR YAPAMAZSAM İSTİFA EDECEĞİM"

5 Kasım 2023 tarihindeki 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında genel başkan seçilen Özgür Özel, dün katıldığı bir televizyon programında iddialı sözler sarf etti. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında konuşan Özel, 2028 yılında yapılacak ilk genel seçimleri işaret ederek bu seçimde partisini iktidar yapamaması durumunda siyaseti bırakacağını söyledi. 

Özel "Bu hedefi gerçekleştirmezsem seçim gecesi burada canlı yayında, ben CHP'yi iktidar yapamazsam o gece buraya çıkacağım ve istifa edeceğim." dedi.

'İSTİFA' AÇIKLAMASI KILIÇDAROĞLU'NU HATIRLATTI

Özgür Özel'in ilk genel seçimlerde partisini iktidar yapamaması durumunda 'istifa' edeceğini söylemesi akıllara CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirdi. 2010-2023 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanlığı yapan ve görevde olduğu sürece AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı girdiği tüm seçimleri kaybeden Kılıçdaroğlu da göreve gelmesinden kısa bir süre sonra seçimleri kazanamaması durumunda 'istifa' edeceğini açıklamıştı.