USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Stuart Seldowitz'in İslam düşmanı sözlerle saldırdığı Mısırlı satıcı konuştu

Eski ABD Dışişleri çalışanı Stuart Seldowitz'in New York'ta İslam düşmanı sözlerle saldırdığı seyyar yiyecek büfesinin Mısır asıllı sahibi İslam Mustafa konuştu.

Stuart Seldowitz'in İslam düşmanı sözlerle saldırdığı Mısırlı satıcı konuştu
23-11-2023 10:27
Google News

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'nın döneminde danışmanlık yapan ve ABD Dışişleri Bakanlığında İsrail ve Filistin dairesi dahil birçok görevde bulunan Stuart Seldowitz'in New York'ta Mısırlı bir satıcıya yönelik defalarca tekrarladığı Müslüman karşıtı sözlü saldırısı, tepkilere neden oldu.

'4 bin Filistinli çocuğun öldürülmesi yeterli değil' diyen ABD'li diplomat tutuklandı"4 bin Filistinli çocuğun öldürülmesi yeterli değil" diyen ABD'li diplomat tutuklandı

Manhattan'da bulunan seyyar yiyecek büfesinin Mısır asıllı sahibi İslam Mustafa, AA'ya konuştu.

Seldowitz'in 7 Kasım'dan bu yana yiyecek büfesindeki çalışanlara 3 farklı zamanda yaklaşarak sözlü sataşmada bulunduğunu belirten Mustafa, 7 yıldır aynı lokasyonda yiyecek büfesi işlettiklerini ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını söyledi.

Mustafa, "Bu olayın bireysel olduğunu düşünüyorum. Buradaki toplumla hiçbir sorunumuz yok, şimdiye kadar da olmadı. Daha bu sabah o kişinin eski bir hükümet çalışanı olduğunu öğrendiğimde şok oldum. (Çalışanlarımızdan) 24 yaşındaki bir kişiye o dille konuşması çok şaşırtıcıydı." dedi.