USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Umudumuz Antep Fıstığında...

Buğday, arpa ve sebze üretiminde emeğinin karşılığını alamayan üreticilerin umudu, bu yıl Antep fıstığında. Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, “Umudumuz Antep fıstığında. Ben fıstık 250 TL’nin altında giderse çiftçi para kazanamaz” dedi.

Umudumuz Antep Fıstığında...
26-07-2024 18:57
GAZİANTEP
Google News

Kazancı Bıraktılar

Girdi maliyetlerinin artışı nedeniyle üreticinin hiçbir üründe emeğinin karşılığını alamadığını belirten Çolak, “Arpa ve buğdayda geçen senenin fiyatlarını verdiler. Arpa 7 lira, buğday 8.5-9 lira. Domates tarlada 5 lira, patlıcan 8-12 lira, biber tarlada 10-12 lira. Tüketiciye gidene kadar fiyat ikiye üçe katlanıyor. Girdi maliyetleri ise çok fazla artıyor. Elektriğe yüzde 38 zam geldi. Şahinbey çiftçisi elektrik harcayarak sulama yapıyor. Mazot geçen sene 23 liraydı, bu sene 46 liraya yükseldi. Elektrik, mazot, gübre, işçilik derken çiftçi bırakın kazancı, az zarar etmenin derdinde” diye konuştu.

Zeytin Üretimi Az

Zeytin üretiminde bu yıl verimin düşük olduğunu dile getiren Çolak, “Umudumuz Antep fıstığında. Üretici buradan kazanır diye umut ediyoruz. Fıstık var yılı, doluluk yüzde 75’lerde. Ancak ben fıstık 250 TL’nin altında giderse çiftçi para kazanamaz. Fıstıkta bu sene rekolte yüksek, inşallah dolu yaşanmaz” şeklinde konuştu.

Üreticiler, artan maliyetler karşısında

Antep fıstığından elde edecekleri gelirle ayakta kalmayı umuyor. Ancak fiyatların 250 TL’nin altında olması durumunda, üreticilerin kazanç sağlayamayacağı belirtiliyor.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!