USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yeni araç alacaklar dikkat: 7 Temmuz otomotiv sektörü için milat olacak

Ekonomi - AB ile uyum çerçevesinde 7 Temmuz itibarıyla araçlarda birçok güvenlik donanımı standart hale getiriliyor. Peki süreç nasıl işleyecek? Merak edilen tüm soruları İMAS Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel Haber7'ye yanıtladı.

Yeni araç alacaklar dikkat: 7 Temmuz otomotiv sektörü için milat olacak
04-06-2024 15:42
Google News

Haber7

Araç piyasasında 7 Temmuz alarmı yaşanıyor. Türkiye’de ekonominin taşıyıcı kolonlarından biri olarak kabul edilen otomotiv sektörü yeni bir döneme hazırlanıyor…

Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor.

Belirtilen güvenlik donanımlarına sahip olmayan araçlar 7 Temmuz’da itibaren satılamayacak. Araç bayileri ellerindeki araçları satabilmek için indirime giderken markalar da peş peşe indirim ve kredi kampanyaları düzenliyor. Sıfır araçlarda 300 bin TL'ye kadar indirimler görülürken ikinci el piyasasında da hareketlilik yaşanıyor. eski aracını elden çıkarmak veya takas ile sıfır otomobil almak isteyenler arttı.

Bu kapsamda geçmişte opsiyonel olan ve bazıları ciddi ücretler ödenerek satın alınan kimi sistemlerin sıfır araçlarda standart olması zorunlu hale geliyor. Haliyle elde kalan ve söz konusu standartları taşımayan araçların akıbeti merak ediliyor.

Hem yeni gelen kuralların neleri kapsadığını hem bu durumun sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarına muhtemel etkisini İstanbul Motorlu Araç Satıcıları (İMAS) Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel Haber7’ye aktardı.