USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeniden Refah Partisine sıcak karşılama

Milli görüş geleneğinin tek temsilcisi olan Yeniden Refah Partisine, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odasından sıcak karşılama.

Yeniden Refah Partisine sıcak karşılama
09-08-2024 17:28
GAZİANTEP
Google News

Yerel seçimlerin ardından zaman kaybetmeden çalışmalarını sürdüren Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanlığının durağı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası oldu. Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası başkanı Hakan Özseven ile yönetin kurulu üyeleri, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Şükrü Yılmaz’ı, Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız’ı, İl Sekreteri Ahmet Kılıçparlar’ı, Sosyal İşler Başkanı Mecit Şahan’ı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kök’ü ve Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcısı Mali Müşavir Ahmet Koyuncu’yu ağırladılar. Ziyarette son dönemlerde artan vergi maliyetlerinin yanı sıra haksız vergi dağılımı da ele alındı.

PAYDAŞLARI İLGİLENDİREN PROBLEM

Vergisel konularda devlet ile vatandaş arasında köprü olan çalışmalarıyla bilgi ve birikimleriyle esnafa ve iş insanlarına ışık tutan mali müşavirleri ziyarete geldiklerini belirten Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız “Bu ziyaretimizin amacı, sadece seçim dönemlerinde ziyaret edilen, sıkıntıları dinlenen ama diğer dönemlerde istekleri, beklentileri ve problemleri göz ardı edilen mali müşavirlerimizin sorunlarını dinlemek ve tüm muhasebe meslek mensuplarının angaryalarına bir yenisi olarak eklenen enflasyon muhasebesi konusunda mali müşavirlerimizin yanındayız demektir. Enflasyon muhasebesi; esasında tüm sivil toplum kuruluşlarının top yekûn, yek vücut ve gür bir sesle hareket etmesi gereken tüm paydaşları ilgilendiren bir problem olarak gündelik hayatımıza girmiştir” dedi.

EKONOMİNİN IŞIĞINI SÖNDÜRDÜLER

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Enflasyon Muhasebesi ile ilgili tavrını özetleyerek anlatan Yıldız “Şirketlerin bilançosunda kayıtlı olan demirbaş, ticari mal, hammadde ve mamuller gibi iktisadi kıymetlerin belirli dönem aralıklarında yüksek enflasyon nedeniyle ortaya çıkan fiktif karlardan vergi tahsil etmek olarak açıklamak mümkün olacaktır. Tamda bu nokta muhasebe meslek mensuplarını yeni bir angarya olarak gördüğü Enflasyon Muhasebesi uygulamaları da Mali Müşavirlerin boyunlarını bir yük olarak bırakılmıştır. Hali hazırda enflasyon muhasebesi uygulaması öncesi, evlerine gidemeyen, tatil yapamayan her geçen gün iş yüklerine iş yükü eklenen mali müşavirlerimize 2023 yılı sonunda gelen bu uygulama ile yeni bir iş yükü yüklenmiştir. Her geçici vergi döneminde uygulanması istenen Enflasyon Muhasebesi, müşavirlerimiz açısından tam bir angaryadır. Enflasyonu 2 hatta 3 haneli rakamlara çıkaran, gözlerindeki ışıltı ile ekonomi yönetmeye çalışanlar, bugün ekonominin ışığını söndürmüştür. Dünya standartlarına uygun olmayan uygulanabilirliği mümkün olamayan kendi uydurdukları ekonomi modelleri ile Türkiye’yi uçuruma sürükleyen anlayış, bugün Enflasyon Muhasebesi adı altında bütçede oluşturdukları derin yaraları kapatmak için bu uygulamayı hayata geçirmiştir” dedi.

  EMEKÇİLERİN GELİRLERİNE GÖZ DİKTİLER

Her zaman olduğu gibi Enflasyon Muhasebesi uygulamasının bir gecede hayatımıza girdiğini aktaran Yıldız, “ Bu anlamsız uygulamanın bir diğer müsebbibi de, sosyal medyadan affını isteyen liyakatsiz bakanlar ve ehliyetsiz bürokratlardır. Neticede enflasyonu patlatan vatandaşları geçinemez hale getirenler vergi almak konusunda maharetlerini göstermekten geri durmamaktadırlar. Aynı zamanda, Kamuda tasarruf diye işe başlayan bakanlar kamuda tasarruf yaptıramayıp önce kurye ve garson gibi emekçilerimizin gelirine göz dikmekle beraber hava vergisi dahi almayı gündeme getirmişleridir. Bu şekilde kamu harcamalarının finansmanı için yeni vergiler icat etmektedirler. Enflasyon Muhasebesi de bunlardan bir tanesidir. Bugün gelinen noktada geçim sıkıntısı yaşatan, fiyat istikrarı sağlayamayan, imtiyazla holdinglerin milyarlarca lira vergisini tek kalemde silen ve enflasyonu patlatan hükümet enflasyonun vergisini esnafa ödetip angaryasın da mali müşavirlerimize yaptırma istemektedir. Bu vesile ile hükümete bir kez daha zam, vergi ve faiz ekonomisinden vazgeçip milli görüş ekonomik prensiplerine dönmesini tavsiye ediyoruz. Gaziantep Mali Müşavirler Odasından sesleniyoruz! Enflasyonu Çıkaran HÜKÜMET, Vergisini İŞ İnsanlarına ödetip Angaryasını MALI MÜŞAVİRLERE yaptırmaya çalışmaktadır. Buna hakkınız yok” acıkmalarında bulundu.



Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü