Dünya

Alman siyasetçi ve polisi sokak ortasında bıçakladı

İslam karşıtı konuşmalarıyla bilinen aşırı sağcı politikacı Stürzenberger, Mannheim kentindeki eylemleri sırasında bıçaklı saldırıya uğradı. Olayda 1'i polis olmak üzere yaralılar olduğu ve polisin saldırganı vurarak yaraladığı açıklandı.

Alman siyasetçi ve polisi sokak ortasında bıçakladı
31-05-2024 16:27

Alman Özgürlük Partisi'nin (AfD) 2013-2016 yılları arasında lideri olan Michael ​ Stürzenberger ile Bürgerbewegung Pax Europa (BPE) hareketinden bazı kişiler bugün Mannheim kentinde eylem düzenledi.

Eylem sırasında bıçaklı bir saldırgan, Stürzenberger ile BPE hareketinden bazı kişilere saldırarak yaraladı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, saldırganın bir polisi de ensesinden bıçakladı; o sırada da polis tarafından vuruldu.

Bürgerbewegung Pax Europa (BPE) hareketinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, Stürzenberger, bir polis ve bazı BPE hareketinden kişilerin bu sabah saatlerinde Mannheim'da bıçaklandığı belirtildi.

Mannheim polisi olayla ilgili açıklamasında, "Bugün saat 11.35 sıralarında Mannheim'daki pazar meydanında çok sayıda kişiye saldırı düzenlendi. Saldırgan silahla etkisiz hale getirildi. Bunun sonucunda saldırgan da yaralandı. Halk için herhangi bir tehlike yok." denildi.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER