Dünya

BM Genel Kurulu'nda İslamofobi kararı! Türkiye'den jet hızında açıklama

BM Genel Kurulunda, İslamofobi ile mücadele için atılacak adımlar konusunda hazırlanan karar tasarısı 44 kararsız oya karşı 115 oyla kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı, 'Karardan memnuniyet duyuyoruz' dedi.

BM Genel Kurulu'nda İslamofobi kararı! Türkiye'den jet hızında açıklama
15-03-2024 21:17

Son dakika İslamofobi haberleri: Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda (BMGK), İslamofobi ile mücadele için atılacak adımlar konusunda hazırlanan karar tasarısı 115 oyla kabul edildi.

BM'den İslamofobi kararı! Resmen kabul edildi! Türkiye'den jet hızında açıklama

İSLAMOFOBİYLE MÜCADELE TASARISI 115 OYLA KABUL EDİLDİ

Genel Kurul salonunda yapılan oylama, 0 "hayır" ve 44 "kararsız" oya karşılık 115 "evet" ile sonuçlandı.

"Kararsız oyu" kullanan 44 ülke arasında Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Ukrayna ve Hindistan'ın bulunması dikkati çekti.

TÜRKİYE: MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Türkiye Dışişleri Bakanılığı'ndan, BM Genel Kurulu'nda kabul edilen İslamofobi karar tasarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "15 Mart İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü" vesilesiyle, uluslararası toplumu İslam karşıtlığına karşı ortak mücadele sergilemeye davet ediyoruz.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi diğer ülkelerle birlikte hazırladığımız, İslam karşıtlığıyla mücadeleye dair karar tasarısının BM Genel Kurulunda bugün (15 Mart) kabul edilmesinden memnuniyet duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

BM'den İslamofobi kararı! Resmen kabul edildi! Türkiye'den jet hızında açıklama

Karar tasarısını hazırlayan grupta yer alan ve karara eş-sunucu olan Türkiye, oylama sırasında, İslam karşıtlığıyla Mücadele karar tasarısının müzakereleri sırasında gerekli esnekliğin gösterildiğini ifade etti.

GUTERRES'TEN ÇAĞRI

Türk delegasyonu, oylama öncesi Genel Kurulda kapsayıcı metin olan tasarıya destek verilmesi çağrısında bulunarak, tasarıya getirilen değişiklik önerilerine ise karşı oy kullandı.

BM'den İslamofobi kararı! Resmen kabul edildi! Türkiye'den jet hızında açıklama

Kabul edilen kararda medyanın her türünde ayrımcılık, şiddet ve dini nefret savunuculuğunu teşvik eden yayın ve paylaşımların yanı sıra kutsal kitap ve mekanlar dahil Müslümanlara yönelik dini hoşgörüsüzlük, tek tipleştirme ve düşmanlıklar kınandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten İslamofobi ile mücadele için "Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi" ataması talebi istenen kararda, üye devletlere de dini hoşgörüsüzlük ve Müslümanlara yönelik şiddete karşı mücadele etmek için yasal ve politik alanlarda yapılacaklar da dahil gerekli tüm önlemleri alma çağrısında bulunuldu.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER