Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyonu da dize getireceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ağustos ayı verileriyle birlikte yıllık enflasyonun yüzde 56’ya yükselmesi hayat pahalılığıyla mücadelemizi daha sıkı yürütmemiz gerektiğine işaret ediyor. Hiç şüphesiz bu uzun zorlu ve sabır isteyen bir süreçtir. Allah’ın izniyle e

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
05-09-2023 21:43

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kabine Toplantısı sonrası Millete SesleniÅŸ konuÅŸması gerçekleÅŸtirdi. CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sözlerinin başında geçtiÄŸimiz günlerde gerçekleÅŸtirdiÄŸi programlarla ilgili konuÅŸtu. ErdoÄŸan, Kabine Toplantısı’nın ertesi günü yurt dışı müteahhitlik baÅŸarı ödüllerinin töreni vesilesiyle ülkemizi dünyanın dört bir yanında temsil eden iÅŸ insanlarıyla bir araya geldiklerini belirtti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Ãœlkemizin müteahhitlik listesinde 42 firmayla teknik müşavirlik listesinde 6 firmayla yer aldığı bu deÄŸerlendirmeleri önemli görüyoruz dünyada hem yeni altyapı kurma hem eskiyen altyapıyı yenileme ihtiyacı bitmedikçe müteahhitliklerimizin baÅŸarılı çalışmaları artarak sürecektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademimizden mezun olan subay ve astsubaylarımızın diploma vererek bu iki önemli teÅŸkilatımızın gücüne güç kattık” dedi.

"Biz yaraları sarmayı sürdürüyoruz"

Deprem bölgesinin 6 Åžubat’tan beri istisnasız her gündemlerinin ilk sıralarında olduÄŸunu ifade eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, depremzedelere hakaret edenlere tepki göstererek, "Kimi vicdan ve ahlak fukaraları hala depremzedelere hakaret etmekte, onların acıları üzerinde tepinmekte ısrar ederken biz yaraları sarmayı sürdürüyoruz. Konteyner kent kurulumlarını tamamlayıp talep eden hak sahiplerini buralara yerleÅŸtirdik. Yardımları sistemli bir ÅŸekilde ulaÅŸtırıyoruz. Åžehirlerimizi hızla yeniden ayaÄŸa kaldırmak için bölgede ardı ardına temel atma törenleri gerçekleÅŸtiriyoruz. Son temel atma töreniyle birlikte Adıyaman’da söz verdiÄŸimiz 65 bine yakın konut ve köy evinin yarısından fazlasının inÅŸasına baÅŸlamış olduk. Hatay’da ise 50 bin konut köy evi ve iÅŸ yerinin oluÅŸumu devam ediyor. Yerinde dönüşüm projemize Hatay’daki baÅŸvuru sayısı 86 bini geçti. Dolayısıyla bu ÅŸehrimizi de kısa sürede ayaÄŸa kaldırmanın gayreti içindeyiz. Ä°nÅŸallah yakında temel atmanın yanı sıra açılış törenleriyle de yeni evlerine kavuÅŸmalarının sevincini depremzedelerimizle paylaÅŸacağız” açıklamasını yaptı.

Her yıl olduÄŸu gibi bu sene de 25 AÄŸustos’ta Ahlat’ta, 26 AÄŸustos’ta Malazgirt’te, Anadolu topraklarını bize ebedi vatan olarak bırakan ecdadımızı yad ettiklerini aktaran CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bitlis’teki toplu açılış töreni ve bölgede görev yapan valilerimizle gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz toplantıyla artık geleneksel hale gelen Ahlat programımızı zenginleÅŸtirdik. Malazgirt’te de gençlerimizin atalarının heyecanını, coÅŸkusunu, azmini, cesaretini tüm canlılığıyla yaÅŸattığının iÅŸareti olan etkinlikleri memnuniyetle izledik” dedi.

30 AÄŸustos Zafer Bayramı vesilesiyle CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde gerçekleÅŸtirilen görkemli programla ilgili de konuÅŸan ErdoÄŸan, bu törende Cumhuriyetin 100. yılı anısına bestelenen marşı da ilk defa dinleme imkanı bulduklarını belirtti. BeÄŸeniyle karşılanan marşın hayırlı olmasını dileyen ErdoÄŸan, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi yönetimini de 30 AÄŸustos’ta kabul ederek ekonomideki son geliÅŸmeleri kendileriyle deÄŸerlendirdiklerini bildirdi.

Milli Savunma Ãœniversitesinin Kara Harp Okulu’nun diploma ve sancak devir teslim törenlerini de aynı gün gerçekleÅŸtirdiklerini söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Takip eden günlerde ise Deniz Harp Okulumuzun ve Hava Harp Okulumuzun diploma ve sancak devir teslim törenlerine katıldık. Eylül’ün ilk günü yapılan adli yıl açılış töreninde ülkemizin adalet sistemine bugüne kadar yaptığımız katkıları Yeni Anayasa çaÄŸrımızı da tekrarladık. Yeni adli yılda tüm vatandaÅŸlarımızın adalete eriÅŸimini kolaylaÅŸtırmaya devam edeceÄŸiz” açıklamasını yaptı.

"Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarıp demokrasimize yakışır sivil bir anayasayla buluÅŸturma çabalarımızı ittifak ortaklarımızla istiÅŸare içinde yeniden baÅŸlatacağız"

İçinde bulunduÄŸumuz yıl bitmeden yapılacak sınavla bin hakim ve savcı yardımcısı ile kapasitenin güçlendirileceÄŸini kaydeden ErdoÄŸan, "BaÅŸta deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç duyulan 9 ilimiz ve ilçelerimizde yeni adliye binalarının yapımı için ihaleye çıkıyoruz. Türkiye’yi darbe anayasasından tamamen kurtarıp demokrasimize yakışır sivil bir anayasayla buluÅŸturma çabalarımızı meclisimizin açılmasıyla birlikte ittifak ortaklarımızla istiÅŸare içinde yeniden baÅŸlatacağız. Milli teknoloji hamlemizin sembolü olarak gördüğümüz TEKNOFEST’in Ankara Organizasyonu’na katılarak gençlerimizle geçmiÅŸten bugüne ve geleceÄŸe uzanan samimi bir hasbihalde bulunduk. Gerek baÅŸvuru sayısı, gerekse ziyaretçi sayısı artık milyonlara ulaÅŸan TEKNOFEST, gençlerimizin önlerine konan bentleri yıkıp geçtiÄŸini, zincirleri parçalayıp attığını gösteriyor. Ä°nÅŸallah yarın bayrağı bu gençlerimize devrettiÄŸimizde gözümüz arkada kalmayacak. Her bir Eylül’de olduÄŸu gibi bu yıl da av sezonunun açılışı münasebetiyle balıkçılarımızı deryaya yolcu ettik. Vira bismillah diyerek denizlere açılan tüm balıkçılarımıza bol bereketli ve kazasız belasız dönem diliyorum” dedi.

Soçi’de Putin ile kapsamlı ve verimli bir görüşme gerçekleÅŸtirdiklerini anımsatan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, tahıl koridoru ve pek çok insani gündemin masada olduÄŸu günlerde görüşmenin dünya tarafından takdir edildiÄŸine inandığını belirtti. Yarın Orta Vadeli Programın tanıtımını yapacaklarını söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, hafta sonu G-20 için Hindistan’da olacaklarını hatırlattı. Türkiye’nin 2023 yılı ikinci çeyreÄŸinde OECD ülkeleri arasında Kosta Rika’nın ardından en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise Çin ve Endonezya’yı takiben üçüncü devlet olmayı baÅŸardığını söyleyen ErdoÄŸan, "Yılın ilk çeyreÄŸinde düzeltilmiÅŸ rakamıyla yüzde 3,9 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyreÄŸi de yüzde 3,8’le tamamladı. Yılın ilk 8 ayındaki ihracatımız 165 milyar doları, yıllık ihracat da 253,5 milyar doları bulmuÅŸtur. Türk lirası ile yapılan ihracat rakamının yılın ilk 8 ayında 361,6 milyar liraya yükselmesi cari açığımız bakımından sevindirici bir geliÅŸmedir. Türkiye, G20 ülkeleri arasında mal ve hizmet ihracatını artıran üç ülke arasında yüzde 2,3 oranıyla ikinci sırada yer alıyor. AÄŸustos ayını yine bir rekoru ifade eden 21,6 milyar dolarlık ihracatla kapattık” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye’nin elde ettiÄŸi baÅŸarılar oyunları bozmaya devam ediyor"

YaÅŸanan deprem felaketine ve küresel küçülmeye raÄŸmen elde edilen büyüme baÅŸarısını önemli bulduÄŸunu kaydeden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bu verilerin açıklanmasıyla pek çok uluslararası kuruluÅŸ ülkemizin 2023 ile ilgili büyümesini yukarı yönlü olarak açıklamıştır. Uluslararası kuruluÅŸların bazısı art niyetli her alanda düşük deÄŸerlendirme puanları açıklıyor. Israrla aynı yanlışı yapmayı sürdüren kuruluÅŸların kendi itibarlarına zarar verdikleri gerçektir. Türkiye’nin elde ettiÄŸi baÅŸarılar oyunları bozmaya devam ediyor. Niyetler farklı olduÄŸu için tüm alanlarda Türkiye hayrına teklifler sunan az sayıda aydın görüyoruz. Türk siyasetinin Muhalefet cenahındaki muhtesir iklim, bilim insanlarımızı da zehirlemektedir. Enflasyonla mücadelemize zarar verenleri, bu zehirli iklim yoldan çıkarmaktadır. Sosyal medyadan etkilenip bu furyaya katılanların sayısı az deÄŸildir. Bu uzun zorlu ve sabır isteyen bir süreçtir. AÄŸustos ayı verileriyle birlikte yıllık enflasyonun yüzde 56’ya yükselmesi, hayat pahalılığıyla mücadelemizi daha sıkı yürütmemiz gerektiÄŸine iÅŸaret ediyor. Hiç şüphesiz bu uzun, zorlu ve sabır isteyen bir süreçtir. Allah’ın izniyle enflasyonu da dize getireceÄŸimize tüm kalbimizle inanıyoruz. Döviz kuru enflasyondaki yükseliÅŸ fiyatları doÄŸrudan etkiliyor. Etiketlerde ve ilanlarda yüksek oranda fiyat artışı yapılıyor. Çalışanların ücretlerine yapılan her artış cebe girmeden artışlar her hizmete yansıtılıyor” dedi.

Enflasyonla mücadele

Ãœrün veya hizmetin farklı yerlerdeki fiyatları arasındaki makasın çok açıldığı durumlar olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, "Demek ki kurdaki ve enflasyondaki artış oranlarının ötesinde bir fiyatlama güdüsüyle karşı karşıyayız. Bu da karşımızdaki sorunun ekonomik deÄŸil psikolojik olduÄŸuna, hayat pahalılığıyla, enflasyonun farklı gerçekleri gösterdiÄŸine iÅŸaret ediyor. Devlet olarak bir yandan hayat pahalılığını körükleyen, psikolojik faktörler ve bu durumu fiyatlara yansıtan mekanizma mücadele ediyor, bir yandan enflasyonu düşürecek programları kararlılıkla uyguluyoruz. Her türlü yalanla ve iftira ile, idari kurumlar ve yargı nezdinde mücadelemizi sürdürürken vatandaÅŸlarımızı bu zehirli iklimin yol açtığı zarardan korumak için gereken adımları da atıyoruz. Son olarak taşınmaz malların ve ikinci el araçların ticaretiyle ilgili bir düzenleme yaptık. Ä°lan sitelerinde sahte hesaplar üzerinden fiyatları ÅŸiÅŸirenleri ve bilgi kirliliÄŸine yol açanları engellemek amacıyla ilanlarda kimlik doÄŸrulaması mecburiyeti ve para cezası müeyyidesi getirdik” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Tüketici şikayet üzerine yapılan denetimlerde de 163 milyon lira idari para cezası muhataplara uygulanmıştır"

Sektördeki arz talep dengesini bozacak ÅŸekilde hareket eden otomobil bayisi ve galericilere bugüne kadar 221 milyon lira idari para cezası kesildiÄŸini, fahiÅŸ fiyat ve stokçuluk yaptıkları tespit edilen perakendecilere kesilen ceza miktarının da 188 buçuk milyon lirayı geçtiÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, "Tüketici ÅŸikayet üzerine yapılan denetimlerde de 163 milyon lira idari para cezası muhataplara uygulanmıştır. Yılbaşında tüketicilerin ÅŸikayetleri doÄŸrultusunda hazırladığımız yeni düzenlemeler yürürlüğe girecek. Elektronik ticaret platform iÅŸleyiÅŸi de hem tüketiciler hem küçük ölçekli iÅŸletmeler bakımından yakından takip ettiÄŸimiz hususlar arasındadır. Tüm bu denetimler ve cezalar önemli olmakla birlikte idari para cezaları bunun yanında kapatma ve men gibi cezaların daha caydırıcı hale gelmesi gerektiÄŸi açıktır. Hazırlıkları baÅŸlayan 2024 bütçesinde inÅŸallah bu doÄŸrultuda gereken adımları atacağız. Bununla beraber milletimizi karamsarlığa sürükleyerek çalışma, üretme, mücadele azmini kırmak isteyenler aklımıza gelen gelmeyen her mecrayı kullanıyor” diye konuÅŸtu.

“Öyle ki mesele siyasi ve ekonomik manipülasyonları aÅŸan, insanlarımızın günlük hayatlarındaki hak ve özgürlüklerini hedef alan nobranlıklara kadar varmıştır” diyen ErdoÄŸan, başörtüsüne yönelik artan hakaretlere sert tepki gösterdi. ErdoÄŸan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otobüslerde, metrolarda, maÄŸazalarda, yolda insanlarımızı taciz etme noktasına varan küstahlıklarla daha çok karşılaÅŸmaya baÅŸladık. Kültür, sanat gibi, spor gibi hepimiz müşterek deÄŸerlerimiz, sevinçlerimiz, gururlarımız etrafında birleÅŸtirilmesi gereken alanları ne yazık ki bozgunculuk aracı haline getirmeye kalkanlar olduÄŸunu görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu ülkeyi bir avuç azınlığın malı, bu milleti de aynı azınlığın kölesi olarak gören müstekbirlerin devri çoktan kapanmıştır. Özellikle sandıkta yaÅŸadığı hezimetin faturasını 28 milyon vatandaşımıza kesmeye çalışan kibir kuleleri tamamen beyhude bir uÄŸraÅŸ içindedir. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun olmasın. Tüm bireylerin var olma, yaÅŸama, kendini ifade etme hakkına ve oy tercihlerine saygı göstermek mecburiyetindedir. Sırf yabancı diye sırf baÅŸka bir dil konuÅŸuyor diye sırf başı örtülü, çarÅŸaflı, takkeli, sakallı diye insanlara laf atmak, hakaret etmek, hele hele el uzatmak asla kabul edebileceÄŸimiz bir davranış deÄŸildir. Ä°ÅŸine geldiÄŸi başörtülüyü yanına al. Yakasına kalk bir de partinin rozetini tak. Ama öbür tarafta Marmaray’da veya otobüslerde bu hanımefendilere hakaret et. Kendi özgürlük alanını diÄŸerlerinin haklarının eÅŸiÄŸinde sınır bilmeyen faÅŸist zihniyet hem milletimiz nezdinde hem yargı önünde hesap vermeye mahkumdur. Ãœlkemizde zaman zaman hortlayan bu tür azgın azınlık vakalarının gerisindeki zihniyetse siyasi istismarla ve sosyal sapkınlıkla mücadelemiz sürecektir. Açık konuÅŸuyorum. Kim olduÄŸunuzu biliyoruz. Niçin böyle yaptığınızı biliyoruz. Neyi amaçladığınızı da biliyoruz. Bunun için neleri kullandığınızı biliyoruz. Biz hala aynı aynı yerde duruyoruz. BaÅŸaramayacaksınız. Bu millet sizin mandacı zihniyetinize de sapkın heveslerinize de sinsi yöntemlerinize de eyvallah etmedi, etmeyecek. Ä°ÅŸte bunu 14 Mayıs’ta gördük. 28 Mayıs’ta gördük. Ama milletin size attığı bu ÅŸamardan hala ders almadınız. Akıllanmadınız ve hala akıllanmıyorsunuz.”

"Sınırlarımızın güvenliğini sağlarken aynı zamanda bölgenin dengelerini gözeten bir hareket tarzı izliyoruz"

Irak ve Suriye’deki geliÅŸmelerle ilgili gerek bölgedeki ve dışındaki aktörlerin ÅŸu hakikatleri kabul etmek zorunda olduÄŸunun altını çizen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Irak ve Suriye’yi içine alan coÄŸrafya, bin yıllık bin 500 yıllık demografik gerçeklerinin dikkate almayan hiçbir tasarrufun bölgede baÅŸarı ÅŸansı yoktur. Selçuklu idaresinde kaldığı 250 yıl Osmanlı idaresinde kaldığı 400 yıl boyunca bölgede yaÅŸanan nispi huzurun gerisinde demografik gerçeklere uygun yönetim tarzı var. GeçtiÄŸimiz 1,5 asır bölgede hüküm süren kargaÅŸasın ve yaÅŸanan acıların zulümlerin sebebi de ortadadır. Bölge iÅŸbirlikçi küçük bir kesim dışında kimseye faydası olmayan emperyalist hesapların ve çekiÅŸmelerin arenası haline getirildi. Son 30 yıldır Irak’ta 2 milyon, Suriye’de 1 milyon insanın ölümüne yol açan iç karışıklıklar ve iÅŸgallerin kanlı izleri hafızamızda hala canlıdır. Filistin yarası neredeyse her gün yeni masum canları alarak kanamaya devam ediyor. Mekke’deki Kabe ve Medine’deki Mescidi Nebevi’den sonraki 3’üncü kutsal mabedimiz Mescit-i Aksa sık sık kirli postalların tacizine uÄŸruyor. Türk’üyle, Arap’ıyla, Kürt’üyle diÄŸer inanç ve etnik gruplarıyla herkesin huzursuz olduÄŸu bir tek terör örgütlerinin memnuniyet duyduÄŸu bu tabloyu biz kabul etmiyoruz. Bunun için bölgedeki ülkeleri, tüm etnik ve mezhebi farklılıklarıyla her kesimi kucaklayan zor günlerinde yanlarında olan bir yaklaşım sergiliyoruz. Sınırlarımızın güvenliÄŸini saÄŸlarken aynı zamanda bölgenin dengelerini gözeten bir hareket tarzı izliyoruz. Irak’ta Kerkük merkezli olarak yaÅŸanan tartışmalara bu zaviyeden bakıyoruz. En doÄŸru saÄŸlıklı sürdürülebilir çözümün Kerkük baÅŸta olmak üzere bölgenin demografik gerçeklerini gözeten bir idari yapının tesisinden geçtiÄŸine iniyoruz. Suriye’de Amerika’yı defalarca bölücü terör örgütü ile iÅŸbirliÄŸi yapmaması bu ÅŸekilde davranmamasının sürdürmesi halinde ilerde hem kendi çıkarlarının hem de bölgenin zarar göreceÄŸi konusunda uyardım. Son günlerde yaÅŸanan geliÅŸmeler endiÅŸelerimizin ve ikazların haklılığını açıkça gösteriyor. Rejimin çözümün deÄŸil sorunu bir parçası olma inadı bölgedeki sıkıntıları daha da derinleÅŸtiriyor. Türkiye olarak Suriye’nin toprak bütünlüğü, etnik ve mezhebi yapı dahil demografik gerçekleri esasına dayalı kalıcı bir çözüm için çalışmayı sürdürmekte kararlıyız. ABD, Rusya, Ä°ran ve rejim dahil bölgedeki gruplar üzerinde etkinliÄŸi olan tüm tarafları da bu doÄŸrultuda gayret sergilemeye davet ediyoruz. Rusya-Ukrayna savaşının sürdüğü, Kafkaslar ’da Ermenistan’ın ısırtıcı tavırları olmak üzere Balkanların yeniden çatışmaya sürüklenmek istendiÄŸi bunların yanında dünyanın dört biryanında yeni krizlerin emarelerinin filizlendiÄŸi bir dönemde güney bölgemizim istikrarı ve güvenliÄŸi ülkemizin öncelikleri arasında en üst sıralarda yer almayı sürdürecektir” dedi.

10 GB ücretsiz internet ve evlilik kredisi

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, gençlere ücretsiz internet ve evlilik kredisi ile ilgili de konuÅŸtu. ErdoÄŸan, “Milletimize meydanlarda verdiÄŸimiz sözlerin ülkemizin ve küresel ekonominin ÅŸartların da göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Yükseköğretimde okuyan öğrencilerimize taahhüdümüz olan 10 gigabayt internet ve cep telefonu desteÄŸi konusunu deÄŸerlendirdik. Ä°nÅŸallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaÅŸacağız. Nihai çalışmaya göre inÅŸallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaÅŸacağız. Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlerimize uygun ÅŸartlarda kredi meselesi de yakın takibimizdedir aile yapımızın korunması ve istikbalimiz adına büyük önem verdiÄŸimiz bu projemizi gerçeÄŸe dönüştürmekte kararlıyız” dedi.

Çiftçiye mazot ve gübre desteği

Çiftçiye mazot ve gübre desteÄŸi ile ilgili açıklamalarda bulunan ErdoÄŸan, "Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilerimize bugüne kadar toplam 40 milyar liralık ödeme yaptık. 2024 yılında da bu desteklerimizi verimliÄŸi esas alan bir yaklaşımla sürdüreceÄŸiz. 2022 yılında ilk defa hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım ayından itibaren ayni olarak kullanmak üzere çiftçilerimizim Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştı. Ãœreticilerimiz önceden desteklerini kullanma imkanına kavuÅŸmuÅŸtu. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaÅŸmak istiyorum. 2024 yılı Mart ayında ödenecek olan 2023 üretim yılı buÄŸday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale ve çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Bu kapsamda toplam 11 buçuk milyar liralık desteÄŸi çiftçilerimizin istifadesine sunacağız. Son 21 yıldır asla taviz vermediÄŸimiz prensiplerimin başında çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma ilkesi vardır. Hakem Kurulumuz 2024 ve 2025 için memur maaÅŸlarına dahil kesin kararını geçtiÄŸimiz günlerde verdi. Kamu görevlilerimize yedirmeme hassasiyetinin burada da muhafaza edildiÄŸini görüyoruz. Gerek maaÅŸ artış oranlarının gerekse ek kazanımların da hayırlı olması diliyorum” diye konuÅŸtu.

Hülya Keklik


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER