Eğitim

Diyarbakır’da eğitime yapılan yeni yatırımlar hız kesmeden sürüyor

Diyarbakır’da eğitime yapılan yeni yatırımlar hız kesmeden sürüyor
13-12-2023 10:02

Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden biri olan Kayapınar, beledi yenin eğitime yaptığı dev yatırımlarla kentin öğrenim merkez üslerinden biri oluyor.


Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden biri olan Kayapınar; eğitim, yeşil alan, kültürel donatı ve birçok alanda dev yatırımlarla modern bir görünüme sahip oluyor. Belediye, ilçeye bağlı Fırat Mahallesi 70. Yol üzerindeki Kayapınar Millet Kıraathanesi’ni yeni bir eğitim ve kültür mekanı olarak hizmete sunmak için gün sayıyor.


Toplamda 700 kişiye aynı anda hizmet verebilecek bir özel alan sahip olan Millet Kıraathanesi’nde, sesli çalışma alan ve kafeteryası ile KPSS, YKS, LGS, TUS, DUS gibi sınavlara hazırlanan her yaş ve kesimden Diyarbakırlıya hizmet sunulacak. Kütüphane içerisinde sınırsız kablosuz internet hizmeti ve soru çözüm rehberliği gibi imkanlar sunan belediye, uzman öğretmenler, yönetim ve teknik kadroyla haftanın her günü hizmet verecek.


Bunun yanı sıra şu an faaliyet gösteren Kayapınar Halk Kütüphanesi, 344 kişilik çok amaçlı etkinlik salonu, seminer salonu ve grup çalışmalarına uygun kütüphanelerle toplamda 400 öğrenciye eş zamanlı olarak hizmet verebilecek kapasitede hizmete devam ediyor. 3 ay önce hizmete açılan kütüphane, KPSS, YKS, LGS, TUS, DUS gibi sınavlara hazırlanan öğrencilerden öğretmenlere, her yaş ve kesimden Diyarbakırlıya hizmet sunuyor.


İlçedeki eğitime dair yapılan yatırımlar hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, önümüzdeki günlerde faaliyete girecek olan Millet Kıraathanesi’nin 28 dönüm arazi üzerine yapıldığını belirtti.



"Heyecanımız çok yüksek, çok güzel duygularla yola çıktık"


Kıraathanenin tüm projesini Kayapınar Belediyesi’nin kendi mühendis ve mimarlarının hayata geçirdiğini söyleyen Karaman, “Bulunduğumuz nokta Diyarbakır’ımızın ve Kayapınar’ın en önemli caddelerinden biri olan 75. Yol. Biz de burayı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük ve tüm vatandaşlarımızın hatta özellikle gençlerimizin bir çalışma salonu olarak planladık. Burası yaklaşık 28 dönüm arkasında peyzaj alanı olan, yaklaşık 33 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Buradaki kütüphanemiz, okuma salonumuz ve millet kıraathanemiz hizmete girdiği zaman 700 kişiye hizmet verecek. İçinde bulunduğumuz alan ve üst kat bizim en geniş okuma salonlarımızdır. Hemen hemen her bir kat bin 400 metrekareden oluşuyor. Heyecanımız çok yüksek. Çok güzel duygularla yola çıktık. Bu binanın bütün projesini Kayapınar Belediyesinin kendi mühendisleri, kendi mimarları hayata geçirdi. Artık bittiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Millet Kıraathane’mizin son testleri yapılıyor ve ondan sonra da kısa sürede inşallah görkemli bir açılışla diğer eğitim yatırımlarımız gibi Diyarbakır’ın hizmetine sunacağız” dedi.


Kayapınar Halk Kütüphanesi hakkında bilgi aktaran Karaman, “Buna ilaveten 50 metrelik yolda da büyük bir kütüphaneyi de yakın zamanda hizmete açmıştık. Orası da yaklaşık 400 öğrenciye hizmet veriyor. Gece saat 00.00’a kadar hizmet veriyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız istediği nokta da bilgiye çok çabuk ulaşıyor. Tabii burası Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle oluşan millet kıraathanesi modeli şeklinde işletiliyor. Burada gün içerisinde vatandaşlarımız ders çalışma imkanı sunduğumuz ve aynı şekilde çay, kahve, meşrubat, atıştıracak aperatif sandviçler de ikram ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


Halk Kütüphanesi’nde faaliyet gören üniversite hazırlık öğrencisi Delal Demircan, yapılan hizmetten ötürü belediyeye ve yetkililere teşekkür etti.


Demircan, “Şu an kütüphanede faaliyet görüyorum. Burada beni başlıca memnun eden tarafları kütüphanenin 4 bölümden oluşmasıdır. 50 dakikalık ve 120 dakikalık konsantrasyonda ya da odaklanmada sıkıntı yaşayan öğrenciler için çok iyi bir kütüphane. Depremden sonra çoğu öğrenci mağdur maalesef eğitimini doğru düzgün alamadı. Bunun yanı sıra dershane ücretleri de fahiş fiyatta olduğu için burası çok iyi. Burada soru çözümü kütüphane olması çok büyük bir alternatif. Bana kalırsa bir alternatif daha olsa bu da deneme sınavları olabilir” diye konuştu.


Halk Kütüphanesi’nin diğer kütüphanelere oranla alternatifinin daha fazla olduğunu dile getiren öğrencilerden Baver Gündüz ise, şunları kaydetti:


“Yaklaşık 2 aydır bu kütüphaneyi kullanıyorum. Evimin buraya uzak olmasına rağmen burayı sıklıkla kullanıyorum. Buranın alternatifleri çok güzel. Soru çözümleri, hocalarımızın ilgi ve alakası olsun çok iyi. Bize burada ekstra hizmet olarak da öğle arasında atıştırabileceğimiz yiyecekler dağıtılıyor. Bu da tabii ki bizim hoşumuza gidiyor.”



Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER