Gündem

Ekrem İmamoğlu açıkladı: Kanal İstanbul imar planı iptal edildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul Projesi’nin imar planını iptal ettiğini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu açıkladı: Kanal İstanbul imar planı iptal edildi
14-02-2024 12:57

11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi’nin imar planıiptal etti. Mahkeme ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin, “Bu karar, Kanal İstanbul Projesi’nde büyük bir yanlış yapıldığının bir başka yönüyle de hüküm altına alınmasının bir belgesidir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı dava karara bağlandı. 11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi’nin 1. Etabıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğini iptal etti.

Mahkeme ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin, “Bu karar, Kanal İstanbul Projesi’nde büyük bir yanlış yapıldığının bir başka yönüyle de hüküm altına alınmasının bir belgesidir” dedi.

İstanbullular itiraz etti, Kanal İstanbul planları iptal edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı, şehrimize milyonlarca yeni nüfus getirecek, doğasını ve su kaynaklarını yok edecek plana yapılan itirazları 11. İdare Mahkemesi haklı buldu.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 14, 2024 Kaynak: Medyatava Haber Merkezi Etiketler Ekrem İmamoğlu ibb kanal istanbul iptal kanal istanbul imar planı
Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER