Ekonomi

Erdoğan'dan ihracatçılara müjde: Pazartesi yüzde 40'tan yüzde 30'a inecek

Ekonomi - TİM 31. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir müjdemiz var. ihracatçılarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Düzenleme Pazartesi'den itibaren geçerli olacak" dedi.

Erdoğan'dan ihracatçılara müjde: Pazartesi yüzde 40'tan yüzde 30'a inecek
08-06-2024 17:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 31'inci Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mayıs ayı itibarıyla yıllıklandırılmış ihracatımız 260,1 milyar dolar ve bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artışla yine rekor kırdı. İthalatımızdaki düşüş eğilimi mayıs ayında da devam etti. İthalatımız mayıs ayında yıllık bazda yüzde 10,3 oranında geriledi. 24,1 milyar dolarlık mayıs ayı ihracatımız, tarihin en yüksek mayıs ayı ihracat değeri olarak kayıtlara geçti" dedi.

"Bir müjdemiz var" diyen Erdoğan, "İhracatçılarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Düzenleme Pazartesi'den itibaren geçerli olacak" dedi.

Önceliklerin hayat pahalılığı sorununu ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu düşürmek için politikaları uyum içinde yürütüyoruz. Ekonomi programımızın ilk yılı geçiş yılıydı ve bu dönemi öngördüğümüz şekilde başarıyla tamamladık. Enflasyonda en zor dönemin artık geride kaldığına inanıyoruz" şeklinde konuştu.