Asayiş

Evlat nöbetindeki anne, PKK’nın elinde olan kızının Öğretmenler Günü’nü kutladı

Evlat nöbetindeki anne, PKK’nın elinde olan kızının Öğretmenler Günü’nü kutladı
23-11-2023 14:47

Diyarbakır’da evlat nöbetinde olan anneler, bölücü terör örgütü PKK’nın elinde olan çocuklarının Öğretmenler Günü’nü kutladı.


3 Eylül 2019 yılında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca çocuklarının dağa kaçırıldığını ileri sürerek Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 543 gündür aralıksız devam ediyor.


Kızı Fadime’nin öğretmenlik hayalinin elinden alındığını belirten Hatice Levent, evladına ‘teslim ol ’çağrısında bulundu. Kızının üniversite ikinci sınıfta okurken kaçırıldığını aktaran Levent, "Fadime’mi 2014’te kaçırdılar. Benim yavrum üniversite ikiyi okurken götürdüler. Kızım öğretmen olacaktı, hayalleri vardı. Kızımın geri dönmesini istiyorum. Fadime’m ne olursun askerimize, polisimize teslim ol. Senin hasretinden hasta oldum. Öğretmenler Günü’nün kutlu ve mutlu olsun. Fadime’m de öğretmen olacaktı. Ama hayallerini aldılar" dedi.


Oğlu Mahmut’un tek hayalinin ağabeyi gibi edebiyat öğretmeni olmak olduğunu dile getiren Bedriye Uslu, evladına dönmesi için çağrıda bulundu. Oğlunun elinde hayallerini çaldıklarını söyleyen Uslu, "Oğlum için her gün bu çadırın yolunu tutuyorum. 2010 yılında Nisan ayında oğlum sabah okula gidiyorum diye çıktı geri gelmedi. Oğlumun elinden hayallerini çaldılar. Yarın Öğretmenler Günü, büyük oğlum öğretmendi. Mahmut da hep hayal ediyordu ’Ben de ağabeyim gibi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olacağım’ diye. 3 tane işitme engelli kardeşlerime de bakacağım diyordu. Allah, hakkımızı HDP’ye bırakmasın. Oğlum eğer şimdi burada olsaydı o da öğretmen olacaktı, öğrencileri ona Öğretmenler Günü’nde hediyeler verecekti" ifadelerini kullandı.



Evlat nöbetindeki anne, PKK’nın elinde olan kızının Öğretmenler Günü’nü kutladı


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER