Politika

Gaziantep Belediyelerinde 3 dönem kuralı uygulanacak mi ?

Fatma Şahin'in Büyükşehir adaylığının büyük oranda netleşdiği Gaziantep'te, Mehmet Tahmazoğlu ve Rıdvan Fadıloğlu'nun 3 dönem kuralına takılma ihtimalleri, ilçe belediye başkanlığı hayalini kuranların sayısını artırdı.

Gaziantep Belediyelerinde 3 dönem kuralı uygulanacak mi ?
28-08-2023 11:15
GAZİANTEP

Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Erdem Güzelbey, Latif Karadağ, Hasan Teke, Mehmet Yılmaz gibi isimler aday adaylığı planı yapıyorlar. Bu aşamada Gaziantep'te anket çalışmaları da sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim startını verdiklerini açıklarken, gözler adaylık süreci ve belediyelerin durumlarına çevrildi. Gaziantep'te Fatma Şahin'in Büyükşehir adaylığına banko gözle bakılırken, Şahinbey ve Şehitkamil'de başkanlar Mehmet Tahmazoğlu ve Rıdvan Fadıloğlu'nun 3 dönem kuralı ile ilgili belirsizlik, önlerinde en büyük engel olarak duruyor. Her iki başkanın 3 dönem kuralına takılabilme ihtimali, buralara adaylık planı yapan siyasetçi sayısını artırdı. İlçe belediye başkanlığı planı yapan Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Erdem Güzelbey, Latif Karadağ, Hasan Teke, Mehmet Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda isim 3 dönem kuralı kararına odaklanmış durumda.

ERDOĞAN AÇIKLADI, START VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftaki il başkanları toplantısında, yerel seçim startını vermişti. Erdoğan, illerde en doğru adayı bulmak için ince eleyip sık dokuyacaklarını belirtirken, genel seçimde olduğu gibi yenilenmeye ve değişime işaret etmişti.

ANKETLER SÜRÜYOR

Ak Parti'de aday tespitinde en önemli kuralın yine anket çalışmaları olacağı belirtiliyor. Belediye başkanlarına yönelik olarak her ay yapılan anketlerin, yıl sonuna kadar daha da artacağı ve başkanların halk nezdindeki karnelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında en önemli veri olarak duracağı öğrenildi. Gaziantep'te de yerel seçimlere yönelik anket çalışmasının sürdüğü öğrenilirken, başkanların beğeni durumları adaylık sürecinde belirleyici etken olacak. Ak Parti, yerel seçimler için bu kez temayül yoklamasını ise düşünmüyor. Anketler dışında kanaat önderleri ve STK görüşleri de başkanların karnesinde ki değer veriler olacak.

FATMA ŞAHİN KESİN GİBİ

Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Fatma Şahin'in adı banko olarak geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Gaziantep ziyaretinde Şahin'e yeniden adaylık konusunda yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Fatma Şahin'in adı son dönemde her ne kadar İstanbul için geçen 4-5 isimden biri olsa da, kendisinin ısrarla "Gaziantep'i istiyorum" söylemi, yeni dönemde nereden aday gösterileceği konusunda işaret veriyor.

TAHMAZOĞLU VE FADILOĞLU İÇİN 3 DÖNEM BELİRSİZLİĞİ

Ak Parti'de yerel seçim öncesi en büyük belirsizliklerden birisi 3 dönem kuralı. 14 Mayıs genel seçimlerinde 3 dönemini kuralını istisnasız uygulayan ve başarı elde eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimde de 3 dönem kuralını uygulamaya sıcak bakıyor. Bu konunun hem MYK, hem de MKYK'nın gündemine geldiği ve uygulanması için görüş birliğine varıldığı konuşuluyor. Buna rağmen, bu konudaki son söz Cumhurbaşkanı Erdoğan'da. Erdoğan'ın, anketleri yüksek çıkan belediye başkanlarını 3 dönemi kuralından muaf tutup tutmayacağı merak konusu.

3 DÖNEM KURALI İŞTAH KABARTTI

MYK'da aksi bir karar alınmadığı sürece, Mehmet Tahmazoğlu ve Rıdvan Fadıloğlu'nun 3 dönem kuralı nedeniyle adaylıklarının önü kapanırken, bu durum parti içinde belediye başkan adaylığı planı yapanların da iştahını kabartıyor. Eski Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, her iki ilçe belediye başkan aday adaylığı için de hazırlık yapıyorlar. Bu iki ismin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları Erdem Güzelbey ve Latif Karadağ, Şahinbey eski İlçe Başkanı Hasan Teke, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda ismin aday adaylığı planı yaptıkları kulislerde konuşuluyor.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER