Gündem

Gaziantep'li dağcılar zirvede

Gaziantep Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü, 11-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen Ağrı Dağı Zirvesi faaliyetini büyük bir başarıyla tamamladı.Hava koşullarına ve engebeli araziye rağmen, biri 16 yaşında, 18 lisanslı sporcu, kararlılık ve azimle zirveye ulaşmak için mücadele verdi.

Gaziantep'li dağcılar zirvede
17-07-2024 12:26
GAZİANTEP

Faaliyetin sonunda 18 sporcu, 5137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşmayı başardı. Zirveye ulaşan sporcuların arasında 16 yaşındaki Albina Ada Çetinkaplan ilk sırada yer aldı. Albina'nın bu genç yaşında gösterdiği performans, kulübü için büyük bir gurur kaynağı oldu.

Zirveye çıkan diğer sporcular ise Rehber Ali Çekematma, İlker Gündüz, Cevdet Can, Belya Can Esen, Serdar Yıldız, Asiye Güler, Ümmü Gülsüm Bolat, Hüseyin Keşo, Muhammet Gülat, Ömer Berk, Ömer Koruyan, Yiğit Eraslan, İlhami Aslansoy, Naime Yüksel Çalık, Savaş Uçkun, Mustafa Yeşilyurt ve Sencer Ateş olarak sıralandı. 

Gaziantep Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü Başkanlığından yapılan açıklamada şunlarıl dile getirildi: "Sporcularımızın bu başarısı, sadece bireysel yeteneklerini değil, aynı zamanda takım ruhunu ve dayanışmayı da ortaya koymuştur. Ağrı Dağı gibi zorlu bir parkurda, böylesine büyük bir başarıya imza atmak hepimiz için büyük bir onur. Katılan ve zirveye ulaşan tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyoruz. Zirvelerinin daim olmasını diliyoruz.

Bu etkinlik, Gaziantep Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü’nün doğa sporlarına olan bağlılığını ve bu alandaki yetkinliğini bir kez daha kanıtladı. Sporcularımızın başarıları, kulübümüzün gelecekteki faaliyetleri için de büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır. Kulübümüz, doğa sporlarına olan tutkusunu paylaşan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen tüm doğa severleri aramıza katılmaya davet ediyor."


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER