Gündem

Gaziantep'te Yeme İçme Sektöründe Fiyat Krizi

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, sosyal medya hesabından yeme içme sektörüyle ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti.

Gaziantep'te Yeme İçme Sektöründe Fiyat Krizi
23-07-2024 15:24
GAZİANTEP

Katmerci, Birecik'te 100 gram çiğ eti olan kıyma dürümün 170 TL olduğunu belirterek, "Aynı seviyede olan bir işletme Gaziantep'te 130 gram çiğ eti olan kıyma dürümü 130 TL. Gaziantep'te lüks dediğimiz restoranda ise 190 TL. Burada durum aslında son 2 yılda çok yüksek ve değişken olan ham maddelerimiz pahalı" notunu iliştirdi.

Bu açıklama üzerine Tüketici Hakları Derneği (THD) Gaziantep Şube Başkanı Eczacı Bülent Yılmaz, Katmerci'nin iddialarına cevap vererek, "Aynı seviyede olan bir işletme Gaziantep'te 130 gram çiğ eti olan kıyma dürümü 130 TL demişsiniz. Yani 260 gramlık bir porsiyon 260 TL ödeyecekmişiz. Saat ve adres verin de Antepli gelip görsün o restoranda ben de geleceğim" dedi.

Yılmaz'dan Katmerci'ye Yanıt


Yılmaz, Katmerci'nin işaret ettiği Kebapçı Ali Usta'ya giderek yediği yemeği ve ödediği ücreti sosyal medyada paylaştı. Yılmaz, "Mekân tertemiz. Kebaplar harika. Lokantacılar odası ile THD olarak ortak bir çalışma yapma kararı aldık. Gaziantep Pahalıdır algısını yıkmak hepimizin çabasıyla mümkün olabilir" dedi.

Ortak Çalışma Yapacağız


Yılmaz, "Lokantacılar-Tatlıcılar odası ile protokol yaparak, belli standartları karşılayacak kebapçı, baklavacı ve kafeteryacı esnafından başlangıçta az sayıda esnafı önerecek ve bunu sizlerle birlikte kontrol edeceğiz. Bu işletmeleri ilan edecek ve bir etiket ile tanımanızı sağlayacağız. Gaziantep Ticaret Odasına kayıtlı işletmeler ne yazık ki şimdilik bunun dışında kalacak. Ümit ediyorum onlarla da benzer bir protokol yapabiliriz. 'Gaziantep Pahalıdır' algısını yıkmak hepimizin çabasıyla mümkün olabilir" dedi.

Fiyat Tartışması Sosyal Medyada Gündem Oldu


Katmerci'nin sosyal medya paylaşımı, Gaziantep'teki yeme içme sektöründeki pahalılığı gündeme taşıdı. Katmerci’nin sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu. Çok sayıda kullanıcı duruma tepki gösterirken, bazıları da açıklama ve kullandığı görsellerle durumu özetledi. Katmerci, "Gaziantep pahalı diyenler belki utanır. Birecik'te 100 gr çiğ eti olan kıyma dürüm 170 TL. Aynı seviyede olan bir işletme Gaziantep'te 130 gr çiğ eti olan kıyma dürümü 130 TL. Gaziantep'te lüks dediğimiz restoranda ise 190 TL" dedi.

Yılmaz, dün Katmerci’nin bahsettiği Ali Usta’ya giderek büyük şaşkınlık yaşadı. "Katmerci’nin söz ettiği Kebapçı Ali Usta'da 1 porsiyon Adana kebap yedim. Porsiyon 240 gr. Ayranla beraber 280 TL ödedim. Mekan tertemiz. Kebaplar harika. Lokantacılar odası ile THD olarak ortak bir çalışma yapma kararı aldık" dedi.

Yılmaz'ın bu açıklamaları ve Katmerci'nin sosyal medya paylaşımları, Gaziantep'teki yeme içme sektöründeki fiyatlandırma ve hizmet kalitesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Lokantacılar ve Tüketici Hakları Derneği'nin ortak çalışmaları, sektördeki standartları yükseltmeyi ve tüketici memnuniyetini artırmayı amaçlıyor.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER