Asayiş

Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen çifte tahliye kararı

Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen çifte tahliye kararı
26-10-2023 14:33

Kırklareli’nde kiraladıkları araç ile göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen çifte tahliye kararı çıktı.


Kırklareli’nde geçtiğimiz Haziran ayında kiraladıkları araba ile göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen çift hakim karşısına çıktı. 1. Asliye Ceza Mahkemesinde geçekleşen duruşmaya tutuklu sanıklar Kubilay E. ve eşi Merve E.’nin yanı sıra müşteki askeri personel Ç.Ş., D.S. ve M.F.T. ile taraf avukatları katıldı.


İlk olarak duruşmada kimlik tespiti yapıldı. Daha sonra sanıklara söz verildi. Sanık Kubilay E. eşi ile yaşadığı sorun için Kırklareli’ne arkadaşlarının yanına geldiğini, aracı da babasının kiraladığı söyledi. Sanık, göçmen kaçakçılığı yapmadığını ve tahliyesini talep etti.


Sonrasında eşi Merve E.’ye söz verildi. Merve E. göçmen kaçakçılığı yapmadığını ifade ederek, “Ben Kırklareli’ne kavga ettiğimiz ve evi terk eden eşim yüzünden geldim. Onu takip ediyordum ve bana izini kaybettirmek için köy yollarına girdi. O sırada yolda bir kadın otostop yapıyordu. Yardım edebilmek için durdum, bir sonraki köye kendisini bırakmamı istedi, ben de kabul ettim ve o sırada arabaya onunla başka birileri de bindi. Ben de bir şey demedim. Yolda giderken bir kalabalık fark ettim ve aracın ön camına odunla vurdular. Zaten yavaş gidiyordum ve durdum, beni aşağı indirdiler, o sırada jandarma olduklarını anladım” dedi.


Müştekilerin ifadelerinin alınmasının ardından avukatlar savunma yaptı.


Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti.


Hakim, çiftin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri tarihe ertelendi.



Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER