Gündem

GURUR GÜNÜMÜZ

Antep’e Gazilik Unvanı Verilişinin 103. Yıl Dönümü törenlerle kutlanacak. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılacak törenin ardından Büyükşehir Belediyesinin kitap lansmanı yapılacak.

GURUR GÜNÜMÜZ
08-02-2024 09:02
GAZİANTEP

ÇEBER: TÜM YURDA İLHAM OLDU

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Kurtuluş Savaşı'nın tüm sorumluluğunu üstlenen Büyük Millet Meclisi'nin, 1921 yılında Antep'e verdiği "Gazi" unvanı, Ulusumuzun bu örnek ve cesur direniş için Anteplilere duyduğu şükran ve minnet duygularının bir anlatımıdır. Bu Şehir, yokluklar içerisinde adeta doğanın kanunlarına meydan okurcasına 11 ay boyunca, 6317 şehit ve sayısız kahramanla istiklal ve istikbal için mücadele etti. Verilen bu mücadele ancak yürekleri ve vatan sevgileri memleket kadar büyük olan bir toplumun başaracağı bir mücadeleydi. Antepliler mücadeleyi kazanarak Şehrin şanlı tarihini "Gazilik" gibi anlamlı ve onurlu bir unvanla taçlandırdı. Bizler ise bu kutlu günü İstiklal Madalyalı ve dünyada "Gazi" unvanına sahip ilk ve tek şehir olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.”

ŞAHİN: GAZİLİK ÜNVANI ALAN TEK ŞEHİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat Ayıntap’a “Gazilik” unvanı verilişinin 103’ üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, bugünün, ecdatlarımızın inanç, cesaret, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanlardan birini yazarak Gazilik unvanını hak ettiği gün olduğunu vurguladı.

TAHMAZOĞLU: GURURLUYUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Kurtuluş yıllarında 11 ay süreyle verdikleri çetin mücadele ve dünyada eşi benzeri olmayan tarihe mal olmuş örnek savunmayla, şehrimizin 'Gazilik unvanı ile taçlandırılmasının yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve coşkusu içerisindeyiz" dedi.

FADILOĞLU: GAZİ’LİK GURURU SONSUZA DEK SÜRECEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep’e ‘Gazi’ ünvanının verilişinin 103. yıl dönümünü kutladı. Gazi ünvanının Gaziantepliler için ömürlük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Fadıloğlu, “Bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerini kaydetti.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER