Dünya

İsrail-Filistin savaşı: Gazze sınırında katliam hazırlığı! Hamas'tan İslam alemine çağrı!

İsrail, Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. Hamas ve El Kassam Tugayları, tüm İslam alemini Cuma günü Filistin'e destek için meydanlara çağırdı. İşte İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.

İsrail-Filistin savaşı: Gazze sınırında katliam hazırlığı! Hamas'tan İslam alemine çağrı!
12-10-2023 23:53

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. Hamas ve El Kassam Tugayları, tüm İslam alemini Cuma günü Filistin'e destek için meydanlara çıkmaya davet etti.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

23.38: İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in Filistin halkına karşı devam eden saldırılarını kınayarak, uluslararası topluma bu saldırıların derhal durdurulması için müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

23.22: İsrail yerel basınında yer alan haberlere göre, İsrail askerlerinin Gazze'de kara operasyonuna başlamak için hazır olduğu belirtildi. Emir bekleyen İsrail askerlerinin, Gazze'de aylarca kalacağı öngörülüyor.

'SINIR KAPILARININ KAPATILMASI VE YARDIMLARIN ENGELLENMESİ TOPLU KATLİAMDIR'

23.20: Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in yoğun bombardımanına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılması için Mısır ile çalışma yürüttüklerini belirtti.

Iştiyye, "Gazze Şeridi'ndeki tüm sınır kapılarının kapatılması ve yardımların girişinin engellenmesi, Gazze'deki halkımıza yönelik toplu katliamıdır." ifadesini kullandı.

22.53:  Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 1.537 kişi hayatını kaybettiğini, 6.612 kişinin de yaralandığını açıkladı.

22. 20: Gazze'de hedef gözetmeksizin hava saldırılarına devam eden İsrail, yeni mühimmatlarını savaş uçaklarının olduğu bölgelere göndermeye devam ediyor. Söz konusu füzelerin yarın Gazze Şeridi'ne atılacağı iddia edildi.