Dünya

İtalya Başbakanı: Sayın Başkan merhaba, ben o k*ltak!

İtalya'nın sağcı Başbakanı Meloni, katıldığı bir etkinlikte, daha önce polemik yaşadığı ve kendisine 'O çalışsın, k*ltak olan.' diyen Belediye Başkanı De Luca'yla, 'Merhaba Sayın Başkan, ben o k*ltak!' diyerek tokalaştı.

İtalya Başbakanı: Sayın Başkan merhaba, ben o k*ltak!
29-05-2024 15:58

Son dönemde Avrupa siyasetinin öne çıkan figürlerinden biri olan İtalya'nın sağcı Başbakanı Georgia Meloni, katıldığı bir etkinlikte sarf ettiği sözlerle gündem oldu.

Bir süre önce polemik yaşadığı Campania Belediye Başkanı Vincenzo De Luca ile bir spor salonunun açılışında karşı karşıya gelen Meloni, "Başkan De Luca, ben o k* k*ltak Meloni, nasılsınız?" dedi. Böyle bir karşılaşmayı beklemeyen De Luca, "Hoş geldiniz" dedikten kısa bir süre sonra "İyiyim." yanıtını verdi.

"Presidente De Luca, la str**za della Meloni"

"President De Luca, I'm that b1tch Meloni."

This is how PM Giorgia Meloni introduced herself to Campania President Vincenzo De Luca after he apostrophized her as "b1tch" a few months ago.

May 28, 2024 pic.twitter.com/pxbgHl40V4

— Crazy Ass Moments in Italian Politics (@CrazyItalianPol) May 28, 2024

NE OLMUŞTU?

Onlarca belediye başkanının katıldığı bir eylem düzenleyerek özerklik isteyen De Luca, Başbakan Meloni ile karşı karşıya gelmişti. Meloni, 16 Şubat'ta De Luca'nın ülkenin güneyindeki belediye başkanlarıyla birlikte eylem düzenlemesine tepki göstermişti. 

O dönem Meloni, "Onlar eylem düzenleyeceğine daha çok çalışmalı." demiş, De Luca ise, "O çalışsın, k*ltak olan." yanıtını vermişti.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER