Politika

Karkamış’ta kazan kaynıyor

Cumhur İttifakında Araban ve Karkamış’ta sular durulmuyor

Karkamış’ta kazan kaynıyor
13-02-2024 11:15
GAZİANTEP

Gaziantep’te MHP’ye verilen Araban ve Karkamış’taAk Parti ile MHP teşkilatları arasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Olaylar, Karkamış’ta MHP’nin şikâyeti üzerine, İyi Parti’nin adayını desteklediği iddiasıyla ambulans şoförünün görev yerinin değiştirilmesi ile başladı. İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban bunun sürgün olduğunu belirterek tepki gösterdi. Araya Ak Parti il Başkanı Murat Çetin girdi ve şoför tekrar eski görev yerine döndü. Ancak sular durulmadı. İyi Parti adayına çalıştığı öne sürülen ambulans şoförünün eski görev yerine dönmesi MHP’lilerin tepkisine neden oldu. Ak Parti il Başkanı Murat Çetin'i suçlayan bazı partililer, 'Murat Çetin açıkça Araban ve Karkamış’ta Ak parti teşkilatının aleyhe çalışmasına göz yumuyor. Nizip ve Nurdağı’nda seçim sıkıntıya girebilir' mesajı bile verdi.

MHP ŞİKAYET ETTİ

Cumhur ittifakı ortağı MHP Gaziantep’te Oğuzeli’nde Sait Kılıç, Araban’da Mehmet Özdemir ve Karkamış’ta Bülent Tiryaki ile seçime hazırlanıyor. İddialara göre, geçtiğimiz günlerde Karkamış’ta Süleyman Kankılıç isimli ambulans şoförü İyi parti adayı Mehmet Polat’ı desteklediği için geçici görevle MHP’nin şikâyeti ile Gaziantep merkeze 1 aylık süre için alındı. Bunu sürgün olarak niteleyen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’ın tepkisi büyük oldu. Gürban sosyal medya hesabından, “Karkamış ilçemizde x parti belediye başkan adayını desteklemesi için zorlandığı ve desteklemeledikleri için bazı şahısların sürgün edildiği iddiası doğru mu?” diye sordu.

O ADAMI GERİ İŞE ALIN

Gürban, Cumhur ittifakını YSK’na şikayet etmekle tehdit ederek, “Konu hakkında açıklama bekliyoruz. Karkamış ilçemizde kendilerine oy vermediği için sürgün edilen memurlar olduğu ihbarları geliyor, böyle seçim olmaz. Böyle seçim güvenliği olmaz. Bana oy vermiyorsun seni sürgün ederim derseniz muhalefet neden seçime giriyor? O adamı geri işe alın. Yoksa Atatürk heykeli önüne çulu sererim. O adam geri aynı yerine alınana kadar oturma eylemi yaparım. Tek parti seçime girelim o zaman. Ak parti her yerde tek başına girsin seçim yapılsın. İl seçim kuruluna ve yüksek seçim kuruluna şikayet edeceğiz. Karkamış ilçesinde birçok memur bize oy vereceksiniz vermezseniz sizi süreriz diye tehdit edilmektedir. İş tehditten öteye geçip sürgün edilmeler başlamıştır” dedi.

 

POLAT: İNSANLAR TEHDİT EDİLİYOR

İyi Parti Karkamış Belediye Başkan adayı Mehmet Polat yaşanan olaylarla ilgili video paylaşarak, “İnsanlar tehdit ediliyor, sürgüne göndermeye çalışıyorlar. Ömrünü Ak partiye adayan biri, MHP teşkilatlarınca horlanıyor tehdit ediliyor. Ak parti teşkilatı sessiz alıyor. Cumhur ittifakları vardır ancak insanların doğru tercih yapmasına kimse müdahale edemez. Herkesi adil, eşit tarafsız olmaya deva ediyorum” dedi.

 

MURAT ÇETİN ARAYA GİRDİ

Ambulans şoförünün görev yeri , Ak Parti il başkanı Murat Çetin vasıtasıyla, sağlık müdürü ve vali aranarak geri çekildi. Milletvekili Gürban, “Arkadaş görevine iade edilmiş teşekkür ederim. Herkes iyi bilsin ki. Gaziantep’te hiçbir haksızlığa izin vermem haksızlığa karşı en başta en önde ben dururum” dedi.

AMBULANS ŞOFÖRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Görev yerine tekrar dönen ambulans şoförü Süleyman Kankılıç, Milletvekili Gürban’a teşekkür etti. Kankılıç, “Vekilim teşekkür ederim arkadaşlarında selamı var sayenizde gerekli mercilerden hemen dönüş oldu, sayenizde. Ankara’ya gelince sizi ziyaret etmek istiyorum” dedi.

GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM

Kankılıç, görev yerine döndüğünü sosyal medyadan paylaşarak, “Malumunuz üzere bir takım yanlış anlaşılmalar sebebiyle çalışma yerimin değişmesi gibi birtakım problemler yaşandı, çok şükür saygıdeğer büyüklerimizin araya girmesiyle sorun ortadan kalkmıştır. Görev yerim olan Karkamış’ta görevime devam edeceğim. Tabi bu süreçte birkaç tane kendini bilmez hadsizler meydanı boş bularak laf kalabalığı yapmışlardır. 22 yıldan beri gerek ben gerek ailem Ak Partimizi hep ileri götürmek için var gücümüzle çalıştık bundan sonra da bu gayretlerimiz devam edecek. Bunun böyle bilinmesini temenni diyorum. Bütün siyasi parti adaylarına başarılar dilerim” dedi.

MHP’DEN TEPKİ

Bu duruma MHP tarafından tepkiler gecikmedi. MHP’liler, “MHP ve Ak Partililerin göreve getirdiği birçok işçi statüsündeki kamu görevlisinin, açıkça eski Ak Parti adayı şimdiki iyi parti adayı Mehmet Polat’a çalıştığı ve hatta bazı Karkamış Ak parti yöneticilerinin açıkça İyi parti adayına çalıştığı ve bu duruma il başkanı Murat Çetin’in seyirci kaldığını düşünüyoruz” dediler.

 

NİZİP VE NURDAĞI İDDİASI

MHP’de, “Bu durumun büyümesi durumunda Nizip ve Nurdağı’nda seçim sıkıntıya girebilir. Murat Çetin açıkça Araban ve Karkamış’ta Ak parti teşkilatının aleyhe çalışmasına göz yumuyor. Bu durumda kritik durumda oldukları eski MHP’li Doktoroğlu ve Nurdağı’nda Orhan Yılmaz’a MHP teşkilatının tepki vermesi beklenebilir” kulisleri yapılıyor.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER