Gündem

MEHMET PAMUK'TAN SERT TEPKİ

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve iş insanı Mehmet Pamuk, Gaziantep Mehmet Nuri Paşa Camii'nde yaşanan olaylar karşısında sert bir şekilde tepki gösterdi.

MEHMET PAMUK'TAN SERT TEPKİ
30-08-2024 16:56
GAZİANTEP

 Pamuk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, geçtiğimiz haftalarda tartışmalı bir isim olan İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldırması sonrası, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir Fatiha bile okunmamasını eleştirerek, “Bu durum milletimizin büyük bir bölümünün haklı öfkesine neden olmuştur,” dedi.

Pamuk, yaşanan olaylara tepki gösterdiğinde Gaziantep Mehmet Nuri Paşa Camii imamının kendisinin devlet memuru olduğunu belirterek ilgili mercilere başvurmalarını istediğini söyledi. Bunun yanı sıra, Karagöz Cad. Mazıcı Çıkmazı No:10 Şahinbey, Gaziantep adresinde yaşayan ve adı Mustafa oğlu Şahin olarak belirlenen bir şahsın, Mustafa Kemal Atatürk’e "kafir" ifadesini kullanarak büyük bir saygısızlık yaptığını belirtti. Pamuk, “Şerefli Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyor ve bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyorum,” diye ekledi.

Mehmet Pamuk, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Büyük Türk milletini yok sayan, ülkemizin dört bir yanında, özellikle Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda, bu önemli günde dahi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin ve Türk bayrağının asılmaması, isminin anılmaması; buna karşın Haniye’nin resminin asılması, ülkemizin tarihini ve kurucularını unutturmaya çalışanların etkisi altına girdiğimizi göstermektedir. Hutbelerde Firavunlardan bahseden imamların, bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaması, bir millet olarak bizi derinden yaralamaktadır."

Pamuk, Gaziantep’te bulunan 14 milletvekili, 10 belediye başkanı ve diğer yetkililere de seslenerek, “Bu durumlara müsaade etmemeleri ve müdahale etmeleri kaçınılmazdır. Özellikle milliyetçi geçinen vekillerin, artık kendi çıkarlarına değil, bu milletin çıkarlarına çalışmaları gerekmektedir,” diyerek eleştirilerde bulundu.

Pamuk, sözlerini şöyle tamamladı: “Unutulmamalıdır ki bu ülke hepimizindir. Eğer biz bu ülkeye sahip çıkmazsak, bir gün dış güçler gelir ve bu ülkeyi işgal eder. Bugün, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde, tarihimize, değerlerimize ve kurucularımıza sahip çıkmalıyız.” Ne Mutlu Türküm Diyene, diyerek sözlerini tamamlayan Mehmet PAMUK Toplumun hassasiyetine dikkat etmemiz gereklidir dedi..  

#MustafaKemalAtatürk


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER