Gündem

MELİH MERİÇ'ten çok konuşulacak iddialar

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Şehitkamil İlçesi Mevlana İlköğretim Okulu’ndaki bağış ve kayıt ücreti skandalını sert bir şekilde eleştirdi.

MELİH MERİÇ'ten çok konuşulacak iddialar
14-09-2024 21:55
GAZİANTEP

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Şehitkamil İlçesi Mevlana İlköğretim Okulu’nda yaşanan bağış talebi skandalı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Meriç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, AKP hükümetinin ve Milli Eğitim Bakanı'nın, eğitimdeki bu utanç verici durumu göz ardı ettiğini ifade etti.

HANİ ‘KAYIT ÜCRETİ’ YOKTU?

Hani ‘kayıt ücreti’ yoktu?  Diye soran Meriç"Gaziantep Şehitkamil İlçesi Mevlana İlköğretim Okulu'nda yaşanan bağış talebi skandalı, ülkemizin ekonomide olduğu gibi eğitimde de geldiği vahim durumu gözler önüne seriyor. Hani ‘kayıt ücreti’ yoktu? Şimdi her kayıtta okula çeşitli ‘yardımlar’ ve özellikle A4 kağıdı alınması isteniyor. Hani ‘bağış’ yoktu? Okulun ilk gününde, velilere taksit seçenekli bağış talepleri sunuluyor. Bu ne makbuz var ne de resmi bir kayıt! Tamamen illegal bir para toplama işi, çocuklarımızın eğitim yuvasında gerçekleşiyor."

ÇEKİN ELİNİZİ VELİLERİN CEBİNDEN

Devlet okullarının ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirten Meriç,  "Eğer bir devlet okulunun ihtiyacı varsa, bunu devlet karşılar! Ama şatafat, rant ve saray masraflarını kısmadan nasıl olacak? Çekin elinizi velilerin cebinden! Okul masrafı, sınıf masrafı, güvenlik masrafı... Hatta öğretmen maaşlarını da veliler mi karşılasın?" şeklinde konuştu.

Meriç, okulda yaşanan mali yükleri de detaylandırdı:

Okul servisi: 1.500 TL

Okul üniformaları: 1.500 TL

Okul temizlik parası adı altında toplanan para: 1.000 TL

Öğretmenlerin yeterli bulmayıp yerine istenen kaynak kitaplar: 1.500 TL

Kırtasiye masrafları: Minimum 3.000 TL

Bu, sadece bir çocuk için çıkan masraflardır. Bir ailede okuyan çocuk sayısı 2 ya da 3 ise, toplam mali yükün ne kadar yüksek olduğunu vurgulayan Meriç, "Yorum sizlerin!" diyerek, eğitimde yaşanan bu soruna dikkat çekti.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER