Politika

MHP Gaziantep'te 3 ilçeyi aldı.

MHP Gaziantep'te 3 ilçeyi aldı.
22-12-2023 22:57
GAZİANTEP

AK Parti ve MHP arasında yerel seçimler için yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlandı. Gaziantep için yapılan istişareler sonucunda Oğuzeli, Araban ve Karkamış İlçelerinde MHP’nin ortak aday göstermesine karar verildi.

Haber merkezinin edindiği bilgilere göre; Cumhur İttifakı Gaziantep için kararını verdi. Büyükşehir’de AK Parti’nin aday çıkaracağı Gaziantep’te 3 ilçe MHP’ye bırakıldı. MHP mevcut Oğuzeli’nin yanı sıra Araban ve Karkamış İlçelerinde de aday gösterecek. Milliyetçi Hareket Partisine Oğuzeli için 9 aday başvuru yaparken Araban için 3 Karkamış için ise 3 isim aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. AK Parti ve MHP arasında alınan bu kararın Pazartesi açıklanması bekleniyor.

OĞUZELİ’NE DEVLET BAHÇELİ KARAR VERECEK

MHP’de rekor başvurunun olduğu Oğuzeli’nde son kararı Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin karar vereceği öğrenildi. 9 ismin aday adaylığı başvurduğu Gaziantep Oğuzeli’nde genel görüşler alındıktan sonra son sözü MHP lideri söyleyecek.

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Gaziantep’in 3 ilçesinde göstereceği adaylar için kanaat önderlerine ve partililere danışılacak. Geniş kapsamlı bir araştırma yapacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı geniş bir konsensüs sonucunda aday olacak isimlere karar verecek. MHP’nin adayları açıklayacağı sürenin 15 Ocak olacağı ise gelen bilgiler arasında.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER