Politika

Tayyar’dan dikkat çeken açıklama: İstikrarı riske ediyor

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak krizi gündemde. AK Parti MKYK eski Üyesi ve Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, ittifaklara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İttifakların Başkanlık modelinin ruhuna aykırı olduğunu kaydeden Tayyar, ‘’ İttifak, beklentinin aksine siyasi rekabeti mecrasından çıkarırken parti sayısını çoğaltarak istikrarı riske ediyor’’ dedi.

Tayyar’dan dikkat çeken açıklama: İstikrarı riske ediyor
05-02-2024 08:35
GAZİANTEP

PARTİ ENFLASYONU

Sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Tayyar, ‘’İttifak, başkanlık modelinin ruhuna aykırı aslında. Modelden murad edilen, nihayetinde iki partili sistemdi. Malum, ABD’deki Demokratlar/Cumhuriyetçiler gibi. İttifak, beklentinin aksine siyasi rekabeti mecrasından çıkarırken parti sayısını çoğaltarak istikrarı riske ediyor. Söz konusu risk, bugün krize dönüşmüyorsa Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bey arasındaki güçlü bağdandır. Nitekim millet ittifakı dağıldı, bu dağılma iktidardayken gerçekleşseydi siyasi kriz vardı. O sebeple dar bölge ve çoğunluk sistemine geçilerek ittifak yolu kapatılmalıdır. Böylece parti enflasyonu sona erer, ittifak sandıkta olur, demokrasi kültürü gelişir, siyasi tehditler azalır.’’

İŞBİRLİĞİ ZORLANMALI

Açıklamalarını sürdüren Tayyar, ‘’Kanımca ideal olanı bu ama bir de mevcut gerçeklik var. Kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok, her parti bağımsızdır, eğer ihtiyaç varsa ittifaka, ya gereğini yapacaksın ya da o partiye ihtiyaç duymayacak şekilde seçmen tabanını genişleteceksin. ‘Ya benimsin ya kara toprağın’ derseniz, siyasi şiddeti besler, tabandaki muhtemel gönüllü işbirliğini de torpillersiniz. Somutlaştırırsak… CHP, DEM ilişkisini nasıl formüle eder bilemem ama AK Parti/Yeniden Refah işbirliği için Cumhurbaşkanımızın Erbakan’ı araması ‘yetebilir’ kanaatindeyim. Ve bu işbirliği zorlanmalıdır’’ ifadelerini kullandı.


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER