Eğitim

TED Koleji’nin 2023 - 2024 vizyonu, bilim insanı yetiştirmek

TED Koleji’nin 2023 - 2024 vizyonu, bilim insanı yetiştirmek
11-08-2023 18:28

TED Bolu Koleji yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde hazırlıklarını tamamladı. TED Bolu Kolejide, bu sene 9. sınıflardan itibaren uygulamaya koyulacak Bilim İnsanı Yetiştirme Programı hayata geçiriliyor.


TED Bolu Koleji, 2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı basın tanıtımı gerçekleştirdi. Programa ÖKEV Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Kurucu Temsilcisi Egemen Tonyalı, Eğitim Direktörü Salih Akbay ve TED Bolu Koleji Koordinatörü Merve Atalay katıldı.


Toplantıda TED Bolu Kolejine ilişkin bilgi veren Eğitim Direktörü Akbay, anaokulunda yabancı dil ders saatinin arttırıldığını ve haftalık programının yüzde 25’nin İngilizce’ye ayrıldığını dile getirdi. 5 yaş hazırlık sınıflarında erken okuryazarlık çalışmalarının, danışmanlar aracılığıyla başladığını aktardı.


Akbay, ilkokul ders programında genel kültür derslerinin oranının arttırıldığını, kalan derslerinde ise yüzde 25’inin İngilizce’ye, yüzde 25’nin de beceri derslerine ayrıldığını belirtti.


Ortaokulda ise yazarlık, bilim uygulamaları ve matematik uygulamaları programları yer alıyor. Sene ortalaması 430 olan LGS hazırlık programını ise 15 Ağustos’ta başlıyor.



Bilim insanı yetiştirmek hedefleniyor


Akbay, Bolu’da bu sene başlayacak yeni bilim programına ilişkin, “TED’in daha önce MEB Talim - Terbiye’den onayını aldığı ‘Bilim İnsanı Yetiştirme’ programı bu sene hem Bolu hem Düzce’de 9’uncu sınıflarımızdan itibaren, çünkü 4 yıllık bir programdır. 9’uncu sınıflarımızdan itibaren uygulamaya konulacak ve bilim insanı yetiştirme programı Bolu’ya en çok hizmet edeceğimiz yer olacak. Bu konuda çok umutluyuz, bu konuda çok yatırım yaptık. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün laboratuvar alt yapılarını sağladı. Çünkü bilim insanı yetiştirme programı adeta bir üniversitenin alt başlığı gibi çalışan bir program. Burada hedef öğrencilere, özellikle sayısal dersleri tamamen laboratuvar ortamında yaptırmak. Öğrencileri TÜBİTAK ve sayışa temelli projeler ışığında yetiştirmek ve yabancı dil yeteneğini geliştirerek sadece ulusal değil, uluslararası projelerde de yer almalarını sağlamak” dedi.



Çocuklarda aranan kriter sürekli başarı


Vakfın burs imkanına ilişkin konuşan ÖKEV Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, “Özel Öncü Eğitim Kültür Vakfı’nın kuruluş gayelerinden bir tanesi başarılı öğrencilere başarı indirimi yani kamuoyunda ne kadar burs kazandı gibi yaygın bir şey var ama onun bir teknik açılımı var. Bu üniversitelerde de var. Tam burslu olabiliyor, bunun belli kriterleri var. Çocuğun çok başarılı olmaları. Orası ödüllendirmedir. Başarılı öğrencinin bir tanesi bu okula giriş sınavından alınacağı, okulun kriterlerinden başarı indirimi atıyorum yüzde 25. Bu yüzde 25‘lik başarı indiriminin okula giriş puanıyla beraber, ölçme değerlendirme, vakıfta okulla beraber paralel yüzde 30’a da çıkabilir, 40’a da çıkabilir. Çocuğun başarısına göre. Kaldırılabilir de. Sözleşmede veliye söylenebilir. Çocuk burada yüzde 60 aldı ama okul bitene kadar yüzde 60 diye bir konu yok” ifadelerini kullandı.



TED Koleji’nin 2023 - 2024 vizyonu, bilim insanı yetiştirmek


Editor : Antep Haberleri
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER